Ambasador Belorusije posetio Niš (FOTO)

Ambasador Briljov je 1981. završio arhitektonski fakultet Beloruskog politehničkog instituta, 1989. godine fakultet stranih jezika za stručnjake koji odlaze u inostranstvo Minskog državnog pedagoškog instituta stranih jezika

  • 2

Danas je u Gradskoj kući priređen prijem za ambasadora Belorusije u Srbiji njegovu ekselenciju Valerija Briljova.

Ambasador Briljov je 1981. završio arhitektonski fakultet Beloruskog politehničkog instituta, 1989. godine fakultet stranih jezika za stručnjake koji odlaze u inostranstvo Minskog državnog pedagoškog instituta stranih jezika.

Njegovu ekselenciju je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Darko Bulatović sa saradnicima. Potom je u velikoj sali održana prezentacija privrednih potencijala Grada Niša i razmotrene su mogućnosti o saradnji na brojnim poljima sa prijateljskom Belorusijom. Sastanku je prisustvovao i počasni konzul Belorusije u Beogradu Dragomir Karić koji je istakao da postoji mnogo aspekata na kojima bi mogla da se razvija saradnja između niških beloruskih kompanija.

Foto: A. Nalbantjan

- Ja sa svoje strane kao počasni konzul imam moralnu i patriotsku obavezu da pomognem povezivanju svih preduzeća niškog regiona, grada Niša i normalno svih regiona Republike Belorusije.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da je sastanak bio jako sadržajan i da su ambasadoru predstavljeni značajni infrastrukturni projekti koji su u planu izgradnje. Svaka delegacija privrednika iz Belorusije koja poseti Srbiju obići će i Grad Niš najavio je ambasador Briljov i izrazio optimizam kada je u pitanju privredna saradnja našeg grada i Belorusije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    15. mart 2018 | 17:25

    Svaka cast za ambasadora Belorusije i pocasnog konzula u Beogradu Dragana Karica za posetu Nisu sa privrednicima tog grada!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA