• 0

Brnabić: Vlada Srbije spremna da radi na jednom od najvažnijih pitanja - rešavanju nestalih

- Vlade bi trebalo da prate implementaciju dogovorenog i drago mi je što će ministar pravde Hrvatske najverovatnije 23. marta posetiti Beograd gde će razgovarati sa ministarkom pravde Nelom Kuburović - rekla je ona

  • 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je rešavanje pitanja nestalih jedno od najvažnijih pitanja, kako za građane, tako i za odnose između Srbije i Hrvatske i istakla da je vlada Srbije spremna da radi na tome.

Srbi iz Gračanice obeležili godišnjicu pogroma: "Nikad nećemo zaboraviti i tražićemo da krivci odgovaraju"

- Vreme je da se to reši - rekla je Brnabić u intervjuu za HRT odgovarajući na pitanje jesu li vlade posle nedavnog susreta predsednika dve države počele da rade na rešavanju pitanja nestalih.

Ona je rekla da su predsednik Aleksandar Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović imali sastanke za porodicama nestalih i na tome im odala priznanje, jer to mora da su bili teški sastanci i to su hrabri državnički potezi.

- Vlade bi trebalo da prate implementaciju dogovorenog i drago mi je što će ministar pravde Hrvatske najverovatnije 23. marta posetiti Beograd gde će razgovarati sa ministarkom pravde Nelom Kuburović - rekla je ona.

Na pitanje da porodice traže rešavanje pitanja nestalih, a Zagreb dokumentaciju za vukovarsku bolnicu, ona je rekla da je ocenila da postoji spremnost posle sastanka dvoje predsednika da se ta pitanja rešavaju.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima