≫ 

SRBIN KOMANDANT BONDSTILA: Ratovao u Iraku, obučavao Ukrajince, a na Kosovo je stigao iz Kalifornije

Na Kosovo je stigao kao komandant 79. pešadijske brigade Nacionalne garde Kalifornije i danas preuzeo dužnost od dosadašnjeg komandanta Istočnog sektora pukovnika Majkla Spraginsa

Pukovnik Nik Dučić, Amerikanac srpskog porekla, novi je komandant baze Bondstil kod Uroševca i Multinacionalne brigade KFOR-a Istok, javljaju kosovski mediji.

Priština od siromašnih srpskih mladića pravi JANJIČARE: Prljava igra Albanaca oko formiranja "Vojske Kosova"

- Prvi sam američki oficir srpskog porekla koji komanduje Multinacionalnom borbenom grupom istok -  rekao je pukovnik Dučić, navodeći da će trupe pod njegovom komandom nastaviti da pomažu razvoj stabilnog Kosova.

Na Kosovo je stigao kao komandant 79. pešadijske brigade Nacionalne garde Kalifornije i danas preuzeo dužnost od dosadašnjeg komandanta Istočnog sektora pukovnika Majkla Spraginsa.

Nik Dučić je završio je ratni koledž 2014. godine, a magistrirao je na Univerzitetu Merilend kao nuklearni inženjer. Visoko školovanje počeo je na Kalifornijskom politehničkom univerzitetu.

Foto: Facebook/Nick Duchic

Bio je angažovan i na projektu obuke ukrajinske vojske, smišljene kako bi oružane snage te države do 2020. godine bile u skladu sa NATO standardima, navodi se na njegovom Linkedin profilu.

Po fotografijma na internetu vidi se da je boravio i u Iraku 2011. i 2012. godine.

Foto: Facebook/Nick Duchic

Na Fejsbuk profilu pukovnik Dučić je, između ostalog, lajkovao stranice srpske crkve svetog Đorđa u San Dijegu i srpski klub Oplenac iz Toronta.

Nik Dučić ne krije svoju privrženost Srbiji. Njegova deca nose srpska imena, a sa članovima svoje porodice često posećuju srpske crkve u Americi.

Ima troje dece - sinove Ivana i Luku i ćerku Nataliju, a supruga mu se zove Tia. Svi oni upisani su kao donatori svečanosti povodom kanonizacije arhimandrita Sebastijana i episkopa Mardarija u srpskoj Crkvi sveti Stefan u Alhambri u Kaliforniji, prenosi Blic. Na istom događaju bio je prisutan i srpski patrijarh Irinej.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    20. mart 2018 | 17:27

    E Ducicu ,Ducicu ,vidi se da obrazovan covek,ti si samo poreklom Srbin,razumem to,mozda si potomak Jovana Ducica ,evo ti jedna njegova pesma nnezaboravi svoje korene Ave Serbia Tvoje sunce nose sad na zastavama, ti živiš u besnom ponosu sinova; Tvoje svetlo nebo poneli smo s nama, i zore da zrače na putima snova. Još si uz nas, sveta majko, koju muče; Sve su tvoje munje, u mačeva sevu, sve u našoj krvi tvoje reke huče, svi vetri u našem osvetničkom gnevu. Mi smo tvoje biće i tvoja sudbina, udarac tvog srca u svemiru. Večna, tvoj je udes pisan na čelu tvog sina, na mač njegov reč ti strašna, neizrečna. Mlekom svoje dojke nas si otrovala, u bolu i slavi da budemo prvi; Jer su dva blizanca što si na svet dala - mučenik i heroj, kap suze i krvi. Ti si znak u nebu i svetlost u noći, kolevka i groblje, u odeći sunca; Ti si gorki zavet stradanja i moći, jedini put koji vodi do vrhunca. Mi smo tvoje trube pobede, i vali tvog ognjenog mora i sunčanih reka; Mi smo, dobra majko, oni što su dali Svagda kaplju krvi za kap tvoga mleka.

  • Sasa vukicevic

    20. mart 2018 | 17:55

    Poturice su uvek gore nego turci

  • Zeljko PSG ex JSO

    20. mart 2018 | 18:51

    Nema veceg turcina od poturice ni vec ustase od pokatolicenih srba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA