Palma nakon posete sajma automobila: Moramo da obnovimo proizvodnju srpskih brendova, traktora IMT i IMR (FOTO)

- Poslednji put sam bio na beogradskom sajmu autombila pre 11 godina i tada je bilo i traktora i kamiona na prodaju, a danas ih nema. Ovde mora da se nađe i ono što zarađuje pare, a ne samo ono što troši - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije

  • 22

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma obišao je danas Beogradski sajam automobila i izrazio žaljenje što na ovom, najvećem sajmu tog tipa u Srbiji nema traktora i kamiona kao što je to nekada bio slučaj.

PALMA I ANTIĆ U KUSATKU: Došlo je vreme da se selo pita (VIDEO) (FOTO)

- Poslednji put sam bio na beogradskom sajmu autombila pre 11 godina i tada je bilo i traktora i kamiona na prodaju, a danas ih nema. Ovde mora da se nađe i ono što zarađuje pare, a ne samo ono što troši.

- Prilikom prošlonedeljne posete Turskoj, obišao sam fabriku traktora "Hatat traktor" u industrijskoj zoni Čerkezkoj nedaleko od Istanbula i to je bio moj motiv da vidimo kako da u Srbiji, pošto smo mi poljoprivredna zemlja, ponovo budemo proizvođači traktora svetskog renomea - rekao je Marković.

- Moramo da obnovimo proizvodnju srpskih traktora, dve najpoznatije marke u Evropi IMT i IMR, Rakovicu i Ferguson. IMT je nekada proizvodio 40.000, a IMR 70.000 traktora godišnje. Imamo dobre stručnjake, imamo livnice za proizvodnju traktora koje trenutno ne rade.

- Kada bi vratili proizvodnju traktora u Srbiju, postigli bi više efekata. Zaposlilo bi se minimum 3.000 radnika. Srpski traktori su jeftiniji od traktora iz uvoza, poljoprivrednici u Srbiji bi, pod povoljnijim uslovima, kupovali srpske traktore, jer IMT i IMR su srpski brend i poznati su u celom svetu. Mi moramo da iskoristimo međunarodnu popularnost i političku stabilnost u Srbiji i da izvozimo traktore po celom svetu - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

- Pošto država već pomaže formiranje zadruga u Srbiji, moj slogan je - kupujmo naše traktore i naše poljoprivredne proizvode. Slađi mi je onaj mali krompir iz srpske bašte od onog velikog, uvoznog, punog hemije, iz Evrope - zaključio je Dragan Marković Palma.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostadin

    25. mart 2018 | 14:56

    Nema majstora za rad u fabrici - poumirali od gladi.

  • toplistanadrealista

    25. mart 2018 | 22:37

    2000 za gospodina....

  • Ivan

    25. mart 2018 | 17:44

    Radio sam u IMTE OD 1978 do2014 dok ga nisu zatvorili to je bio jedan od naših bendova čak su naši inženjeri učestvovali u pokretanju proizvodnje u Indiji "Taf"Koji podseća na naš 539 legendarni ali mu nije ni do kolena.Drzavi ne trebaju traktori tako su odlučili e sad i da hoće da pokrenu proizvodnju nema majstora pola pomrlo pola u penziji piši propalo kraj.Sve Što je vredelo u zemlji uništeni IMER.IMTE.IKARUS.FOB.INDUSTRIJA MOTORA RAKOVICA.REKORD.ZMAJ.GRMEC.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA