Pokrovitelji dijaloga ili nasilja nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji

Prema svim prihvaćenim i važećim normama, ovaj akt je svojevrsni primer terorističkog napada sa otmicom predstavnika vlade suverene zemlje

  • 4

Najnoviji akt terorista u Evropi, u Kosovskoj Mitrovici, presvučenih u nekakve uniforme, ni po čemu se ne razlikuje od drugih terorističkih akata širom Evrope.

Naoružani i specijalno obučeni teroristi, isti oni koji su zverski ubijali srpske civile i vadili im organe, oni koji još uvek nisu izvedeni pred Specijalni sud, koji nije započeo sa radom jer o njegovoj sudbini odlučuju baš ti isti zločinci, juče su sproveli jeziv teror i brutalno nasilje nad golorukim srpskim narodom. Srbija je učinila sve kako bi doprinela uspostavljanju mira i stabilnosti. Šta je za uzvrat dobila?

Foto: Milena Đorđević

Okupljeni srpski narod u Kosovskoj Mitrovici u okviru unutrašnjeg dijaloga sa predstavnicima institucija Republike Srbije želeo je da pruži doprinos iznalaženju rešenja za dalji suživot na Kosovu i Metohiji. Međutim, naoružani banditi lažne države, nepriznate od većine svetskih zemalja i bez međunarodnog pravnog subjektiviteta ili oružane snage privremenih institucija samouprave u Prištini, koju predstavljaju teroristi, napali su nedužan narod. Nije bilo pomoći Srbima od strane međunarodnih vojnih trupa, koje već godinama imaju zadatak da štite civile, ali su njihovu direktnu ili prećutnu podršku i pomoć dobili teroristi. Bilans napada je više od 30 povređenih, među kojima su politički predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji, direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, novinari i ostali građani koji su prisustvovali dijalogu za okruglim stolom.

Prema svim prihvaćenim i važećim normama, ovaj akt je svojevrsni primer terorističkog napada sa otmicom predstavnika vlade suverene zemlje. To što nakon otmice nije usledila brutalna egzekucija, kakve vrši ISIS, već "samo" mučenje žrtve, zapravo je poruka pretnje i upozorenja šta čeka Srbe u budućnosti. Ta pretnja nije sama po sebi najstrašnija, opasnije je to što zvaničnici zemalja članica EU, koja je ujedno i pokrovitelj Briselskog dijaloga, ni jednom jedinom rečju nisu osudili nasilje i torturu nad Srbima.

Foto: Milena Đorđević

Pozivi na uzdržanost obe strane iz Brisela, zvuče kao kada bi nakon terorističkih napada u evropskim prestonicama preživele pozvali na dalje uzdržavanje od šetnje trgovima, jer time mogu isprovocirati nove terorističke napade. Ili kao kada bi žrtvi silovanja saopštili da se uzdrži od jednostranih akata i nastavi dijalog sa silovateljem.

Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji su ugrožena osnovna ljudska prava, kao što su pravo na slobodu kretanja, okupljanja, pravo na govor. Podrška teroristima od strane ključnih zemalja EU, Velike Britanije i SAD, nije ograničena i ne proizvodi samo dejstva i posledice na teritoriji Republike Srbije, ona predstavlja podršku svim teroristima i vetar u leđa za nove udare na nedužne ljude širom sveta.

Srbija je zemlja čiji je narod mnogo puta štiteći evropske i hrišćanske vrednosti, odnosno slobodu drugih evropskih naroda, neretko bio prvi na udaru savremenih varvara i zločinaca, okupatora i kvislinga. Srbi su od svih evropskih naroda najviše ginuli u odnosu na ukupan broj stanovnika braneći Evropu od srednjeg veka pa do danas. Srbija danas pita ko će da stane u zaštitu srpskog naroda.

(Telegraf.rs/ Stefan Tomašević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    27. mart 2018 | 19:08

    Srbi kao prvo ne cene ,sami sebe .Niko ne napada svoje generale ,osim Srba i optužuje svoj narod za genocid .Niko nije ,dobrovoljno predao generale ,osim Srba -Hagu .Najveca nesloga je međju Srbima i najveće izdajstvo .Srbi su i u vreme rata a i sada saradjuvali i saradjuju ,sa neprijateljem .Kad ne postujes sebe ,kako će drugi da te poštuju ?!I sada u jučerašnjem događaju ima Srba koji su pomagali šiptarima .A da se ne pominju i druga izdajstva Od strand Srba .U dijaspori šiptari pomažu jedni druge dok Srbi to nikada ne rade .Zivim 30 god van Srbije i znam da se niko nisakim ne druži a kamoli pomaže .To smo ,nažalost MI

  • Ona...

    27. mart 2018 | 22:02

    Objavite mi komentar! Koga štitite?!

  • Ena

    28. mart 2018 | 11:07

    Bravo za poslednji pasus!!! Pravo u centar!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA