≫ 

Federika Mogerini u Beogradu: Razgovor sa Vučićem o budućnosti dijaloga sa Prištinom (FOTO)

Mogerini je u Beograd stigla dan nakon brutalnih scena u Kosovskoj Mitrovici i Prištini i hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Ðurića

  • 84

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se oko 19 sati sastao u Beogradu sa šeficom diplomatije EU Federikom MogeriniŠefica diplomatije EU dolazi samo u Beograd, ne ide i u Prištinu.

Mogerini posle sastanka Beograda i Prištine u Briselu: Neophodno je uspostaviti Zajednicu srpskih opština

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić rekla je da će Mogerini doći u Beograd, kako bi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarala o budućnosti dijaloga kome posreduje EU.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Mogerini je u Beograd stigla dan nakon brutalnih scena u Kosovskoj Mitrovici i Prištini i hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Ðurića. Ðurić je danas ostavio otvorenim pitanje nastavka dijaloga Beograda i Prištine. On je rekao da odluku o tome donosi predsednik Vučić.

OČUVANJE DIJALOGA

Vučić je juče razgovarao telefonom s Mogerini, a ona je na Tviteru napisala da je "potrebno smirivanje situacije i očuvanje dijaloga".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kocijančić je dodala da će šefica EU diplomatije u Beograd stići na povratku iz Taškenta, gde danas pisustvuje konferenciji o Avganistanu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA