NOVA PODELA KOD RADULOVIĆA: Dosta je bilo se ogradilo od Stevanovića koji je podržao Vučića

Poslanik DJB Stevanović izjavio je juče da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu

  • 32

Pokret Dosta je bilo ogradio se od stava svog poslanika Aleksandra Stevanovića, koji je, ocenuju, indirektno podržao politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića na KiM, navodeći da je to lični stav, a ne i stav DJB.

Aleksandar Vučić: Nema garancija da ROSU više neće upadati na sever Kosova

Poslanik DJB Stevanović izjavio je juče da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu, da Srbija ne namerava da vodi nikakve sukobe i da su dijalog, principijelnost i jasnoća argumenata koje se iznose u briselskom procesu najjače sredstvo koje ima, kao i da najava predstavnika Srpske liste da će krenuti u jednostrano formiranje ZSO govori o tome da su ljudi zabrinuti i rešeni da se Briselski sporazum do kraja realizuje.

Printskrin: Youtube / Istinomer

DJB u reagovanju na tu izjavu svog poslanika kaže da se od predsedničkih izbora pojavljuju pojedinačna mišljenja da je potrebno promeniti politiku DJB u vezi sa KiM, odnosno EU "koja zarad kratkoročnih interesa zatvara oči pred autokratijom u Srbiji, kao i odnos prema strankama i političkim organizacijama bivše vlasti".

Navode da Briselski dijalog u potpunosti ignoriše ljudska prava nealbanskog stanovništva na KiM, imovinska prava fizičkih i pravnih lica, prava na istinsku autonomiju, pitanja kulturne baštine Srbije i druge civilizacijske vrednosti koje se grubo krše na KiM i da se protive svakoj promeni Ustava koja za cilj ima izbacivanje KiM iz Ustava i otvaranje puta za saglasnost Srbije "na stolicu Kosova u Ujedinjenim Nacijama".

Kažu i da ako Srpska lista nije izašla iz kosovske vlade nakon ubistva Olivera Ivanovića, ne mora ni sada "kobajagi" da okreće leđa svom koalicionom partneru, i to zbog hapšenja Marka Ðurića "koje su očigledno dogovorili i režirali".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    29. mart 2018 | 16:48

    Radulovic ce proci kao Jankovic, svi ce ga napustiti.

  • Vesna

    29. mart 2018 | 18:34

    Da su ista valjali i trajli bi na politickoj sceni Srbije. Ovako, ovo je i bilo ocekivano!

  • Goran

    29. mart 2018 | 18:33

    I vreme je bilo da se ukine Dosta je bilo :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA