≫ 

Državni zvaničnici čestitali Uskrs svima koji ga slave po gregorijanskom kalendaru

Među prvima su čestitke uputile Ana Brnabić i Maja Gojković

  • 3
Easter eggs, Uskrs, vaskršnja jaja, Uskršnja crvena jaja, crveno, jaje, čuvarkuća Foto: pixabay.com

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji praznik slave po gregorijanskom kalendaru. 

Hočevar u uskršnjoj poslanici poslao važnu poruku vernicima: Sačuvajmo dostojanstvo svakog čoveka

Foto: Tanjug/Rade Prelic

- Živimo u vremenu velikih izazova i ovaj najveći hrišćanski praznik nas podseća na važnost mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja. Želim vam da Uskrs provedete u duhu ovih vrednosti, sa svojim najbližima, u zdravlju, miru i duhovnom blagostanju. U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime, najsrdačnije vam čestitam najveći hrišćanski praznik - navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

I Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je Vaskrs katolički vernicima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Svim građanima Srbije, koji Vaskrs slave po gregorijanskom kalendaru, čestitam predstojeći praznik. Neka Vaskrs, kao simbol pobede života i nade, ulije novu snagu u suočavanju sa svim izazovima i poteškoćama i donese više razumevanje i sloge. Želim vam da ovaj veliki praznik proslavite spokojno i u miru sa najdražima, ispunjeni radošću i ljubavlju - navodi se u čestitki.

Čestitke povodom Uskrsa uputio je i predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović, sa željom da praznične dane provedu u zdravlju i duhovnom miru.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ovaj veliki praznik, koji simbolizuje pobedu života nad smrću, neka nas podstakne na činjenje dobrih dela, uzajamno poštovanje i ostvarivanje zajedničkih plemenitnih ciljeva. Uskrs je prilika za sve nas da se zamislimo u kakvom svetu živimo danas i da podstaknemo jedni druge na veću odgovornost. Razumevanje, poštovanje drugih i mir su nam na ovim prostorima potrebni danas više nego ikad - naveo je Omerović.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dany 5

    30. mart 2018 | 20:14

    Pravoslavci ne slave Uskrs nego Vaskrs jer je Isus vaskrsao a ne uskrsao.

  • domaćin

    30. mart 2018 | 11:41

    Uskrs/Vaskrs slave,svake godine SVI PRAVOSLAVCI ZAJEDNO bez obzira na kalendar.Samo ponekad se poklapa sa proslavom kod Katolika!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA