Junker Orbanu danas šalje čestitku: Odbrana demokratije obaveza svih članica EU

Rojters ocenjuje i da Orban često "izaziva" Brisel i da se očekuje da će nakon ovih izbora izvršna vlast i široka izborna pobeda Orbana "ojačati suprotstavljanje"

  • 0

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputiće danas pismo čestitke mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, povodom izborne pobede na parlamentarnim izborima održanim u nedelju, saopštila je danas Evropska komisija.

Srbija ostaje posvećena razvoju odnosa dve zemlje: Brnabić čestitala Orbanu

"Predsednik Junker će i pozvati premijera Orbana u utorak, kako bi razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa. Građani Mađarske su glasali juče, a EU je unija demokratije i vrednosti", piše u saopštenju, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Junker i EK smatraju da je odbrana principa demokratije zajednička obaveza svih država članica, bez izuzetka.

Rojters ocenjuje i da Orban često "izaziva" Brisel i da se očekuje da će nakon ovih izbora izvršna vlast i široka izborna pobeda Orbana "ojačati suprotstavljanje", na primer, nekim elementima izbegličke politike EU.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA