Deo opozicije se vratio u Skupštinu: Nastavljen rad, minut ćutanja za Zorana Krasića

Na početku današnjeg dela sednice poslanici postavljaju pitanja vladi, što im je omogućeno u skladu sa Poslovnikom, svakog utorka i četvrtka

  • 0

Minutom ćutanja preminulom narodnom poslaniku SRS Zoranu Krasiću, Skupština Srbije nastavila je sednicu na čijem je dnevnom redu set finansijskih zakona.

Maja Gojković izrekla opomenu i udaljenje sa sednice, a onda je nastao bojkot opozicije

Na početku današnjeg dela sednice poslanici postavljaju pitanja vladi, što im je omogućeno u skladu sa Poslovnikom, svakog utorka i četvrtka.

Na sednicu se vratio i deo opozicionih poslanika koji su juče napustili salu, u znak solidarnosti sa šefom poslanika SDS Markom Ðurišićem kome je predsednica parlamenta izrekla četiri opomene i meru udaljenja sa sednice.

Ministar za rad Zoran Ðorđević obrazložio je juče prvu tačku dnevnog reda - Predlog zakona o planskom sistemu Srbije i pozvao poslanike da podrže i ostale zakonske predloge.

Taj predlog zakona, prema Ðorđevićem rečima, donosi se zbog potrebe da se uspostavi efikasan, transparentan, koordinisan i realističan sistem planiranja Srbije, koji pokriva sve ključne aspekte socijalne i ekonomske razvojne politike i potpomaže razvoju i rastu Srbije, autonomne pokrajine i lokalne samouprave.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA