Karići ubeđeni da ljudima ne smeta spomenik, već njihovo prezime: Stara bista Jurija Gagarina na novi postament

Dragomir Karić dodaje da će biti izgrađen odgovarajući postament, a bista vraćena na njega

  • 6

Narodni poslanik i biznismen Dragomir Karić, koji je u ime fondacije "Braća Karić" zamolio fondaciju "Vladimir Hrabri" za saradnju oko izgradnje spomenika Juriju Gagarinu, izjavio je da da bi bilo dobro da postament bude veći da ne bi mogao neko da se popne i skine tu bistu, da je ukrade.

U poređenju sa spomenikom Gagarinu u Moskvi, ovaj je "skandal i uvreda": Statua kosmonautu u Beogradu tema medija u svetu i regionu (FOTO)

On smatra da i da se čitava "galama" oko tog spomenika ne bi ni podigla da se njegova porodica nije potpisala kao naručilac.

- Eto, ljudi čuju Karić i jedva čekaju da kritikuju, a mi smo samo hteli da ostavimo nešto lepo ovom gradu - rekao je Karić za Danas, podsećajući da je njegova porodica naručila i spomenik pesniku Žabajevu, "ali na njemu ne piše da je to od Karića, pa niko nije kritikovao".

Foto: Wikipedia/Facebook

Dragomir Karić dodaje da će biti izgrađen odgovarajući postament, a bista vraćena na njega i da će ta lokacija biti "divan park" sa klupama i zelenilom.

Prema dogovoru, fondacija "Vladimir Hrabri" organizovala je postavljanje biste i pripremu postamenta, a fondacija "Dijalog kultura-Ujedinjeni svet", tvrdi za Danas, dostavila predloge parametara čitave kompozicije skulpture, kako bi izgledala skladno, jer imaju iskustva iz više od 30 gradova kojima su poklonili biste.

Inače bista je trebalo da bude otkrivena juče, na dan kada se Gagarin otisnuo u orbitu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    13. april 2018 | 10:55

    Javnost je, svoje - rekla... (U pitanju je - promasaj.Bice da postoje ljudi,koji to bolje - znaju.)...

  • DARKO 100%

    13. april 2018 | 10:39

    Onda ste trebali da napravite u obliku rakete i njega u njoj i kako nam mase i kako govori vidimo se u nekom boljem svetu!🚀🌛🌎

  • Dag

    13. april 2018 | 10:36

    Sto je, placeno - placeno je... (A cinjenica je,i da niste - omiljeni.Kakve veze ,ima Tesla sa - stambenim naseljem?A to, sto kao bivsi muzikanti,svirate po sluhu i - potrebi?)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA