≫ 

Jeremić tvrdi da je Vučić obećao Amerikancima Kosovo, Jovanov mu oštro odgovorio: Dao si sve, iako ti niko nije tažio

Polemika predsednika Narodne stranke i potpredsednika GO Srpske napredne stranke

  • 55

Predsednik opozicione Narodne stranke, Vuk Jeremić, tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Amerikancima obećao Kosovo, ali da mu je problem kako to da uradi.

Pravno obavezujući sporazum je članstvo Kosova u UN: Priština o dogovoru sa Beogradom

Kako je rekao na tribini u Novom Sadu, Vučiću jedino ne odgovara zahtev Amerikanaca da preda Kosovu stolicu u UN.

- Amerikanci zahtevaju od Vučića da uvede Kosovo u UN i pritiskaju ga da, potpisujući takozvani sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Prištinom, od Rusije praktično zatraži da to ne blokira na Savetu bezbednosti UN - naveo je Jeremić, saopštila njegova stranka.

Foto: Telegraf

Jeremić tvrdi da je Vučić pokušao da ponudi razmenu teritorija, ali je odbijen, a odbijen je, kaže, zato što je navodno već obećao Kosovo u UN, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke oštro je danas reagovao na navedenu tvrdnju Vuka Jeremića, poručivši da lider SNS ništa nije dao, niti će, ali je zato predsednik Narodne stranke dao sve, iako mu niko nije tražio.

Građani Srbije, poručio je Jovanović, dobro vide i dobro znaju kako se i koliko Aleksandar Vučić bori za Srbiju.

Foot: Tanjug/Sava Radovanović

Takođe, vide i znaju da Vuk Jeremić ili obilazi kaktuse po Arizoni, ili "svojim halucinacijama i lažima pokušava da sapliće Vučića dok se bori za Srbiju", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

- Jadni su i bedni oni koji, poput Jeremića, priželjkuju poraz Srbije, nadajući se da će tako i Vučić biti poražen. To samo potvrđuje da njima do Srbije uopšte nije stalo, nego im je jedina ideja da se dokopaju nekakve fotelje i vlasti, ali u tome neće uspeti, jer narod u Srbiji nikada neće podržati one koji bi i Srbiju žrtvovali za fotelju - naveo je Jovanov.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIHAILOVIC

    17. april 2018 | 18:03

    Bravo Jeremicu !

  • Savo

    17. april 2018 | 16:26

    Ovaj Jeremic bolje da cuti jer za njegovo vreme Kosovo je proglasilo nezavisnost a oni nista nisu uradili da to sprece.

  • Nada

    17. april 2018 | 16:31

    Gradjani Srbije vec dugo cekaju ove pametnjakovice iz opozicije da konacno se izjasne i predloze resenje oko Kosova.bas nas zanima kako bi Vuk Jeremic resio taj problem u vezi sa Kosovom, jos nije kao bajni opozicionar, ni reci o tome. Ono sto je jos zalosnije ne samo Vuk Jeremic, nego i ostali iz opozicije. Osim, sto kao papagaji ponavljaju davno otrcanih fraza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA