Đilas zanemeo posle odluke Jankovića, Jeremić ih šalje na hlađenje

Predsedništvo PSG saopštilo je prethodno da je jednoglasno zaključilo da nije prihvatljiv Đilasov predlog za stvaranje "Saveza za Srbiju"

  • 2

Kandidat liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas nije hteo da komentariše odluku Pokreta slobodnih građana (PSG) da odbije njegov predlog o formiranju opozicionog Saveza za Srbiju.

Janković okrenuo leđa Đilasu: Njegov predlog nije prihvatljiv

Đilas je agenciji Beta kratko rekao da ne želi da komentariše odluke Predsedništva Pokreta.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U utorak je održan sastanak predstavnika opozicije na kojem su Đilas, predsednici Narodne stranke Vuk Jeremić, Pokreta za preokret Janko Veselinović, PSG Saša Janković, Levice Srbije Borko Stefović i sindikata Sloga Željko Veselinović razgovarali o budućoj saradnji.

Predsedništvo PSG saopštilo je kasnije da je jednoglasno zaključilo da nije prihvatljiv Đilasov predlog za stvaranje "Saveza za Srbiju".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jeremić je povodom stava Pokreta slobodnih građana rekao da je potrebno "ohladiti glavu i smiriti strasti" i da je neophodno pronaći format zajedničkog delovanja prave opozicije.

Na konferenciji za novinare u Medija centru, Jeremić je rekao da je politika "živ proces" i da dolazi i do razmimoilaženja.

- Verujem da ćemo pronaći način da prevaziđemo sva neslaganja. Potreban nam je zajednički nastup - rekao je Jeremić.

Foto: Telegraf

On je rekao da ima više ideja kako da opozicija zajedno deluje.

- Narodna stranka će učiniti sve da se pronađe zajednički imenitelj. Uveren sam da ćemo modalitet pronaći i da neće biti trajnih prepreka - rekao je Jeremić.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović izjavio jeda mu je žao što je Pokret Saše Jankovića odlučio da ne ide u Savez za Srbiju.

PSG je u saopštenju naveo i da je spreman da sarađuje sa svim demokratski opredeljenim organizacijama i pojedincima u aktivnostima kojima se rešavaju problemi građana Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    18. april 2018 | 17:06

    Penzija

  • Čika Jova

    18. april 2018 | 17:35

    Gospodo, vraćate se u 1999. i 2000~tu godinu a to je zastarelo. Moraćete da počnete da radite za Srbiju. Tu vam je jedina dobitna opcija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA