Hrvatska ministarka u drami zbog dolaska Vulina u Jasenovac

Ministar Vulin je poznat po nekad neodmerenoj i zapaljivoj retorici, kaže šefica hrvatske diplomatije

  • 9

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić izjavila je da od Vlade Srbije očekuje odgovornost s obzirom na naznake da će srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin doći u Jasenovac na komemoraciju, a njegova zapaljiva retorika, kaže hrvatska ministarka, ne bi doprinela odnosima dveju država.

Situacija u vezi "slučaja Šešelj" iz dana u dan sve bizarnija: Brnabić o odnosima sa Hrvatskom

- Ministar Vulin je poznat po nekad neodmerenoj i zapaljivoj retorici. Mislimo da takva vrsta retorike i takva vrsta ponovnih nekih izjava u Hrvatskoj, sigurno ne bi doprinela našim odnosima, tako da očekujemo od Vlade Srbije da bude odgovorna u ovom trenutku - rekla je Burićeva za regionalnu N1 tv.

Hrvatska sigurno želi da gradi bolje odnose sa Srbijom i verujemo da bi to trebalo da bude želja druge strane, rekla je Burić nakon poslednjeg incidenta u Skupštini Srbije kada je Vojislav Šešelj, kako je saopšteno iz SRS, izgazio hrvatsku zastavu i verbalno vređao hrvatsku parlamentarnu delegaciju.

- Ona je deklarativno takva, i u tom smislu mislim da bilo kakva poseta, bilo kojeg zvaničnika Srbije treba biti merena na takav način, pa i odluka o tome da li će Vulin doći u Hrvatsku ili ne - rekla je Burić.

Printskrin: HRT

I ove godine komemoracija jasenovačkim žrtvama se održava u tri kolone.

Prošlog vikenda su komemoraciju održali pripadnici Jevrejske zajednice, sutra će je održati pripadnici antifašista i Srpskog narodnog veha, a u nedelju će biti održana centralna državna komemoracija.

Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je poštu jasenovačkim žrtvama iskazala danas u Spomen području, saopšteno je iz njenog Kabineta.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIHAILOVIC

    20. april 2018 | 17:02

    Nedolazi predstavnik Srbije u Jasenovac sto mu je drago vec da oda u ime Srbije pocast stotine hiljada ubijenih Srba u tom istom Jasevcu od Ustaske ruke u vreme drugog svetskog rata 1941-1945 Hrvatska je obavezna da svaki predstavniok Srbije nesmetano moze doci u Jasenovac koji je bio javno pogubiliste Srba.

  • Simke

    20. april 2018 | 15:38

    Pazi hrvatska ministarka znaci u vladi hrvatske drami zbog dolazenja Vulina ministra? A vamo dizu halabuku oko Seselja koji je opozicija.Hrvatska posla..

  • Nera

    20. april 2018 | 17:27

    Hrvati umesto da ćute i pobegnu u mišiju rupu kad se spomene Jasenovac oni još imaju obraza da galame i drame. Toliko o navodnim prijateljkim komšijskim odnosima sa njihove strane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA