Vučić i Tusk: Borićemo se da naša deca nemaju probleme kao mi danas

Posle zajedničkog susreta, Vučić i Tusk sastali su se sa predsednikom Evropske investicione banke Vernerom Hojerom i prisustvovali potpisivanju Finansijskog ugovora između Evropske investicione banke i kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA)

  • 60

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Evropskog Saveta Donaldom Tuskom, sa kojim je kako se očekivalo, razgovarao o odnosima EU i Srbije, evrointegracijama, regionalnoj saradnji i investicijama.

Vučić za Blumberg o KiM: Mislio sam da smo bliže rešenju nego što jesmo

Predsednik Evropskog Saveta doputovao je danas popodne u Beograd gde ga je na aerodoromu "Nikola Tesla" dočekao prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih polsova Ivica Dačić.

Vučić i Tusk razgovarali su i o auto putu Niš-Priština i da smatra da je on važan za ceo region Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Posle zajedničkog susreta, Vučić i Tusk sastali su se sa predsednikom Evropske investicione banke Vernerom Hojerom i prisustvovali potpisivanju Finansijskog ugovora između Evropske investicione banke i kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

Nakon potpisivanja ugovora predsednik Vučić se obratio medijima i rekao da želi građanima Srbije da kaže da je gospodin Tusk iskreni prijatelj Srbije i da se on uvek tako ponašao, a da njegovu posetu smatra značajnom.

- Ja sam zahvalan Donaldu Tusku što je pokazao da možemo da računamo na podršku Evropskog Saveta i na njegovu. Poglavlja 23 i 24 su važna za budućnost naše zemlje. Značajan je finansijski ugovor koji je potpisan - istakao je Vučić.

Vučić i Tusk sastali su se sa predsednikom Evropske investicione banke Vernerom Hojerom i prisustvovali potpisivanju Finansijskog ugovora između Evropske investicione banke i kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Pokazao sam Tusku Briselski sporazum i to da je Srbija sve uradila. Mi u Srbiji smatramo da treba da dođe do kompromisnog rešenja. Moramo da se borimo da naša deca nemaju problem kao mi danas. Borićemo se za naše državne interese - istakao je Vučić.

On kaže da Srbija može da prihvati kompromis, ali ne i ponižavanje Srbije.

Donald Tusk je rekao da EU želi da bude partner Srbije.

Donald Tusk je rekao da EU želi da bude partner Srbije Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poseta predsednika Evropskog saveta Srbiji organizovana je u okviru njegove balkanske turneje, koja traje od 23. aprila do 27. maja.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taki

    26. april 2018 | 07:23

    Srbija ce veoma brzo postati drzava sa odlicnim uslovinlma za zivot.

  • Marko

    26. april 2018 | 07:33

    Srbija je već napravila i previše ustupaka, dok Priština niti jedan, a za šta nije dobila bilo kakvu kritiku od EU.

  • Toma

    26. april 2018 | 08:47

    Hvala Predsedniku što se bori za našu zemlju i decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA