Srbija i Italija strateški partneri od 2009. godine: Susret i razgovori o saradnji Vučića i italijanskog ambasadora u Beogradu (FOTO)

Ambasador Lo Kašo je istakao da se sve više italijanskih kompanija interesuje za poslovanje u Srbiji

  • 0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Republike Italije Karla Lo Kaša, koji mu je preneo pozdrave predsednika Serđa Matarele.

Veliki poznavalac Balkana: Italijanska ambasada u Beogradu dobila novog šefa

Predsednik Vučić je ambasadoru Lo Kašu poželeo dobrodošlicu u Srbiju, uz očekivanje da će tokom njegovog ambasadorskog mandata politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja biti još intenzivniji, s obzirom na to da su Srbija i Italija od 2009. godine strateški partneri. Predsednik Srbije je izrazio

zadovoljstvo što je Italija prvorazredan ekonomski partner, iz koje dolaze neki od najznačajnijih investitora.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ambasador Lo Kašo je istakao da se sve više italijanskih kompanija interesuje za poslovanje u Srbiji, ponukani postojećim dobrim iskustvima. On je rekao da tome doprinosi i to što je Srbija ključan faktor stabilnosti u regionu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ambasador je istakao jasnu podršku Italije evrointegracijama Srbije, koju pružaju i kroz ekspertsku pomoć u reformama u ključnim oblastima.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dvojica sagovornika su istakla da, pored političke i ekonomske saradnje, Srbija i Italija imaju interes i za razvoj svake druge saradnje, od koristi za obe zemlje, a

posebno u oblasti obrazovanja i kulture.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA