≫ 

Preokret! Upravni sud poništio rešenje MUP-a o zabrani skupa radikala u Hrtkovcima

MUP je ranije saopštio da neće dozvoliti okupljanja 6. maja u selu Hrtkovci

  • 30

Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu poništilo je rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije o zabrani okupljanja Srpske radikalne stranke u nedelju, 6. maja u Hrtkovcima, saopštila je danas ta stranka.

Stefanović o zabrani skupova u Hrtkovcima: Ne možemo da držimo sve ulice, ali teško će se bilo ko probiti do centra sela

SRS je navela da nakon presude Upravnog suda Odeljenja u Novom Sadu, više ne postoji nijedan pravno valjan razlog za zabranu skupa 6. maja u Hrtkovcima, ispred zgrade Doma kulture "Sveti Sava", od 11 do 13 časova.

Ta stranka je navela da bi svaki eventualni pokušaj zabrane predstavljao zloupotrebu i doveo u pitanje nezavisnost sudske grane vlasti.

Foto: Tanjug/Filip Krajincanic

SRS je podsetila da je tužbu Upravnom sudu "na nezakonito Rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova â?? Uprave policije o neosnovanoj zabrani okupljanja u Hrtkovcima" podnela blagovremeno.

Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu je odluku o poništenju rešenja Uprave policije donelo u ponedeljak, 30. aprila, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u ponedeljak da garantuje da 6. maja u centru Hrtkovaca nikakvih skupova neće biti i da je odluka o zabrani najavljenih skupova na toj teritoriji doneta na osnovu procene da bi najavljeni skupovi bili štetni po bezbednost građana.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

MUP je ranije saopštio da neće dozvoliti okupljanja 6. maja u selu Hrtkovci.

- Iako je više političkih organizacija zvanično prijavilo ili najavilo skupove u ovom mestu, nijedno okupljanje neće biti dozvoljeno. Zvanična rešenja o zabrani skupova, onima koji su prijavili, biće uručena u zakonskom roku. MUP će preduzeti sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbedilo sprovodjenje donetih rešenja - navedeno je u tom saopštenju.

Skandalozno ponašanje Vojislava Šešelja:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    2. maj 2018 | 11:12

    Sve vise verujem da je Dr.Seselj vracen u Srbiju sa zadatkom da je kompromituje kad god to moze,ukoliko se cetnici okupe u Hrtkovcima da bi provocirali nase gradjane nemamo nikavo pravo da se bunimo kad to isto rade i ustase u Hrvatskoj

  • Realan

    2. maj 2018 | 09:37

    Nema tu nikakvog preokreta. Sud je samo doneo odluku koja je po zakonu. Šešelj je vrhunski pravnik i ukoliko MUP opet zabrani skup on će tužiti državu i to debelo naplatiti od nas građana. Ja lično ne podržavam ni taj ni one najavljene kontraskupove ali zabrana toga je čista diktatura i protivzakonito postupanje države.

  • Marijana Bakov

    2. maj 2018 | 11:04

    Ma sta vise glumite ludilo.Nisam simpatizer Ni jedne stranke ali ako mogu da paradiraju u znak podrske ratnom zlocincu Dudakovicu zasto ne bi I Seselj drzao miting?To bar ne skodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA