Šarović i Milojičić u klinču: Ko ide u Hrtkovce, a ko ne želi sukobe

Policija je radikalima ponovo uručila rešenje kojim se zabranjuje skup te stranke

  • 4

Funkcioner Srpske radikalne stranke, Nemanja Šarović, izjavio je danas da će radikali 6. maja u Hrtkovcima svakako održati skup, jer je to njihovo građansko pravo, dok je funkcioner Demokratske stranke, Radoslav Milojičić, izjavio da će ova stranka poštovati odluku nadležnih pa će ukoliko i njihov skup bude zabranjen, u Hrtkovce ići kao slobodni građani.

Šarović je za televiziju Prva kazao da su se iz Radikalne stranke žalili Upravnom sudu na novo rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova, kojim je juče ponovo zabranjen skup u Hrtkovcima.

- Što se tiče SRS, mi ćemo imati normalan skup. Ako se Upravni sud osramoti i donese drugačiju odluku, mi ćemo svakako ići u Hrtkovce - kazao je Šarović.

Foto: Srpska radikalna stranka

Dodao je da je uveren da će "pobediti i drugi put pred Upravnim sudom", jer je po zakonu i Ustavu Srbije svaki skup dozvoljen.

Šarović je gostujući u emisiji sa Milojičićem, više puta upitao da li zna ime jednog Hrvata iz Vojvodine koji je stavljen u vagon i deportovan.

- Zarad jeftinih politčkih poena u stanju su da celu zemlju gurnu u blato i kažu da je bilo rata u Hrtkovcima. Evo kažem nije bilo rata, ništa se loše nije desilo - kazao je Šarović.

Milojičić je kazao da se nada da se "sramotni skup SRS u Hrtkovcima neće održati", da se on snažno protivi održavanju takvog skupa, kao i da će ispoštovati odluku nadležnih ukoliko se zabrani i skup DS-a.

- Bićemo tamo ako se odobri skup, pozvaćemo svoje pristalice da budu tamo i stanemo na stranu pristojne Srbije i kažemo da ne želimo sukobe - kazao je on i dodao da će poštovati odluku nadležnih ako skup DS bude zabranjen i da će u Hrtkovce ići kao slobodni građani.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DR

    3. maj 2018 | 11:43

    Šarovic i Milojicic!?Dva periferna i beznačajna lika , kojima se posvećuje ovolika medijska pažnja! !!???

  • Branislav

    3. maj 2018 | 22:29

    Bedan i jadan pokušaj minornih stranka da pređu cenzus.

  • Тодорић

    3. maj 2018 | 12:05

    Ово је још једна лекција коју је Шешељ одржао народу" уколико се не дозволи странци,идемо као СЛОБОДНИ ГРАЂАНИ" што им нико не може забранити. Дозволили или не,они су тамо.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA