Ministar Popović osudio uvoz gej slikovnica, dobio pretnje na Tviteru: Je*aće ti Ana Brnabić mater kad tad!

Sporna slikovnica je namenjena deci predškolskog uzrasta

  • 7

Aktivisti portala LGBTSrbija zapretili su ministru za inovacije i lideru Srpske narodne partije Nenadu Popoviću jer se na Tviteru usprotivio uvozu gej slikovnica iz Hrvatske, koje su namenjene predškolcima u Srbiji.

Ministar Popović reagovao je na vest da će gej slikovnica namenjena predškolcima, koja se već pojavila na hrvatskom tržištu, uskoro dobiti i svoje izdanje na srpskom jeziku.

- U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da "ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA" - poručio je Popović na Tviteru, na šta je sa profila LGBT Srbija dobio oštar odgovor u obliku pretnje.

Podsetimo, sporna slikovnica je namenjena deci predškolskog uzrasta, njeno štampano izdanje već se podelilo u Hrvatskoj, a besplatno je svima u regionu dostupna u onlajn formi. Svoje predstavljanje imala je nedavno i u Beogradu, a planovi autora su da uskoro izađu i sa srpskom verzijom.

Slikovnicu čine priče Roka i Ane, četvorogodišnjaka koji idu u vrtić, putuju sa porodicom… Jedino po čemu se razlikuju je to što Ana ima dvojicu tata, a Roko dve mame. Tako je svakodnevica Roka, koji živi sa mamom Lucijom i mamom Ines, kao i Ane, koja ima tatu Tomislava i tatu Darka, predstavljena na po desetak strana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbo kabadahic

    3. maj 2018 | 12:17

    Sve to po malo počne . pustite nas na ulice šta vam smeta da šetamo nikome ne namećemo naše niti napadamo e onda počinje ovo pa na kraju decu da im damo pa da mi nismo normalni jer verujemo u boga i u brak muškarca j žene

  • siri dalje

    3. maj 2018 | 11:56

    Srbi, moramo se braniti, pretnje po Srbiju su ozbiljne.

  • Homofob

    3. maj 2018 | 12:05

    Neka tako nam i treba..hocete evro-vrednosti?hocete civilizaciju!?dopustili ste im da se sepure po prestonici,e sad trpite slikovnice i ostale gluposti nakaradne..jos malo pa ce se i narkomani pobuniti za svoja prava..uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA