Posle pretnji na Tviteru zbog Popovićeve izjave o gej slikovnici reagovale i stranke: Evo šta ministar kaže na prozivke

On je objasnio da je izneo stav kao roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti

  • 6

Izjava ministra Nenada Popovića da nije u redu da "Roko ima dve mame , a Ana dvojicu tata" u trenutku kad se Srbija bori za veći natalitet, a povodom uvoza, kako kaže, "gej slikovnica" iz Hrvatske, izavala je danas brojne negativne reakcije, ali i pretnje.

Ministar Popović osudio uvoz gej slikovnica, dobio pretnje na Tviteru: Je*aće ti Ana Brnabić mater kad tad!

Na njegov tvit reagovao je najpre Gej lezbijski info centar koji od ministra traži izvinjenje.

Ta organizacija saopštila je da je podnela i tužbu protiv Popovica zbog tvita kojim, kako oni navode, "preti i diskriminiše LGBT populaciju", a reagovale su i druge LGBT organizacije kao i Liberalnodemokratska partija koja očekuje hitnu reakciju premijerke Ane Brnabić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Osim što je proizvod elementarnog neznanja i dubokog nerazumevanja sveta oko nas, Popovićeva izjava je izuzetno zlonamerna, jer podstiče na neprijateljstvo i mržnju prema LGBT osobama - navodi LDP u saopštenju za medije, te poručuje da nakon takve izjave Popović ne bi smeo više da bude ministar.

Reagovao je zatim i ministar Popović, uz objašnjenje da je izneo stav kao roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti, te da nikako nije pozivao na nasilje.

- Izneo sam stav kao roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti. Ne pozivam na nasilje, nikada to nisam radio, ali ne želim da naša deca čitaju i rastu uz priče sa dve mame ili dvojicom tata - naveo je ministar Popović.

Foto:Telegraf

Dodaje da je izneo legitiman stav.

- A sa druge strane, umesto bilo kakvih argumenata za ili protiv tog stava, dobio sam najdirektnije pretnje i vređanje mene i moje majke. I to od onih koji se navodno najviše zalažu za slobodu mišljenja i široku toleranciju u društvu - kaže ministar i pita da li je to njihova tolerancija i demokratija?!

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    3. maj 2018 | 20:27

    Ministar Popovic je u pravu Vratimo se i njegujmo traficionalne vrednosti. Zadto da misljenje minorne grupe ljudi mora da se namece vecini. Pa oni imaju slobodu ispoljavanja svojih osjecanja, neka puste vecinu da zivi bez mobinga manjine. Bravo ministre.

  • Nikola

    3. maj 2018 | 20:08

    A sloboda govora? Ako gej populacija može javno da reklamira svoja uverenja, zašto oni koji poštuju tradiciju i porodicu to ne mogu? Ne mora pamfletina uvezenim iz Hrvatske koja je iskusnija u tim stvarina; moze i živom rečju.

  • mikica

    3. maj 2018 | 16:47

    bravo ministre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA