Janković šalje lošu poruku građanima: Njegove izjave o medijima razlog što su građani razočarani u demokratske promene

- UNS smatra da je ova izjava suprotna demokratskim standardima po kojima slobodni mediji - navodi se u saopštenju

  • 29

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas da je najava lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića da će kada dođe na vlast najpre smeniti Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM), a zatim direktore i članove Upravnog odbora RTS-a i RTV-a, loša poruka i građanima i novinarima.

Nova protestna nota iz Srbije: Ovog puta zbog kosovskih simbola na festivalu u Briselu

UNS je u saopštenju naveo da je Janković juče na Tviteru objavio svoj plan aktivnosti za "prvih godinu dana slobode i pravde, posle smene totalitarnog režima", čiji su prioriteti "smena direktora i članova UO RTS zbog politizacije i nestručnosti i izbor ljudi od integriteta i struke".

- UNS smatra da je ova izjava suprotna demokratskim standardima po kojima slobodni mediji obavljaju ulogu kontrolora vlasti u ime građana, umesto da služe kao glavni plen političara po dolasku na vlast.

Udruženje novinara podseća da je takva praksa razlog što se toliko građana razočaralo u demokratske promene i što je 2012. godine došlo do smene vlasti, navodi se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    4. maj 2018 | 14:12

    Jankovic izgleda zivi u nekoj svojoj izmisljenoj stvarnosti.Prvo nema podrsku gradjana,nije ni blizu da dodje na vlast,drugo svaki komentar koji uputi na racun novinara plasira ga na dno.

  • Gaga

    4. maj 2018 | 16:14

    Janković konstantno šalje loše poruke građanima.

  • Jovana

    4. maj 2018 | 15:34

    Građani si razočarani Jankovićem i takvim kao što je on, samik tim nikad neće glasato za njega, tako da neće doći do vlasti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA