≫ 

Vučić o Kosovu pred put u Tursku i Rusiju: Mi Srbi volimo da odložimo nešto što je bolno! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je televizije Pink u 11.50 sati

  • 44

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je televizije Pink u 11.50 sati, povodom njegove predstojeće posete Turskoj i sureta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić u dvodnevnoj poseti Turskoj: Uspon u odnosu dve zemlje, najavljena još bliža saradnja

Tema razgovora je i Parada pobede koja će se održati 9. maja u Moskvi.

Pored toga, domaćin Predrag Sarapa sa Vučićem će govori o rešavanju kosovskog pitanja i pokušajima da spasi ono što su generacije političara izgubile.

Prvo su se dotakli skupa u Hrtkovcima.

Printskrin: TV Pink

- Samo jedno lice će biti privedeno u toku dana, sve ostalo protiče mirno i bez ikakvih problema. Država kada kaže da će nešto da obavi, ona to i obavi. Šešelj je došao do srpskog sela Jarak, takođe gospodin Čanak sa svojim pristalicama. Dogodio se manji incident kada je napadnut funkcioner LDP-a, zbog zastave "Šešelj je ratni zločinac" - rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na opsadno stanje koje tamo vlada.

- Kažu mi, jao pa napravili ste geto od Hrtkovca. Tamo žive mirni ljudi, oko 70 odsto meštana čine Srbi, ostalo su Mađari i Hrvati. Oni žive u slozi i učinili smo sve da oni budu bezbedni - objasnio je on i dodao da će za dva sata Hrtkovci biti odblokirani, kao i da će ministarstvo unutrašnjih poslova put od Rume pustiti u opticaj.

Printskrin: TV Pink

Vučić nakon emisije kreće ka Istanbulu, a kako je rekao, Redžep-tajip Erdogan je iskazao želju da ga lično sačeka na aerodromu, što je ogromna čast.

- To znači da smo nešto dobro uradili, da smo suvereni i nezavisni, i da samo kao takvi možemo da dobijemo poštovanje drugih zemalja - objasnio je predsednik Srbije i naglasio da je najveći broj turista koji dolaze u našu državu upravo oni iz Turske. On je uveren da će posle posete Turskoj taj broj biti mnogo veći- rekao je Vučić i dodao da Srbija ima dozvolu da izveze 15.000 grla goveda u tu zemlju, a da u Srbiji postoji 400 turskih kompanija.

Vučić je istakao da će se sa kolegom Vladimirom Putinom naći 8. maja, gde će prisustvovati večeri.

Printskrin: TV Pink

- Samo će izraelski premijer Netanjahua još biti na paradi koja slavi pobedu nad fašizmom 9. maja - objasnio je Vučić i dodao da će razgovarati o svim temama, o Kosovu, turskom toku, energetici, ekonomiji...

Vučić je rekao da Srbiju čekaju teški pregovori po pitanju Kosova i Metohije.

- Politika koju vodimo je drugačija, nije ratna politika. Neću da budem lider koji će da vodi u rat i verovatno gubio, jer bi to bio sukob sa silama koje su veće i snažnije od nas - rekao je predsednik Srbije i dodao da će voditi politiku napretka zemlje i otvaranja fabrika, po čemu bi voleo da ga pamte.

Printskrin: TV Pink

Na pitanje da li može da dođe do nekog sporazuma sa Prištinom, on kaže da se nada.

- Mi Srbi volimo da odložimo nešto što je bolno. U Peći ne žive Srbi, nešto malo u Uroševcu, u Prištini, Gnjilanu. Ta borba traje od Prve lige 1879, pa se nastavila posle druge Prizrenske lige 1942. godine, sve do Treće koja nam je 1943. najveće zla nanela. Pobedili su nas borojevima, našim nepromišljenim stavovima i politike koje mo vodili i politikom međunarodnih sila. Mi smo kao bokser koji je bio već u polugrogi stanju od višegodišnjih borbi, a 1999. godine mu je polomljena noga i dve ruke, a onda 2004. pogromom su uterali strah u kosti. Pa smo 2008. imali formalno proglašenje nezavisnosti Kosova - zaključio je Vučić.

On je još dodao da će zahvaljujući rastu BDP-a biti povećane plate i penzije, o čemu je razgovarao sa predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Za to što najstručniji kadar određenih profila odlazi iz Srbije, predsednik Vučić okrivljuje proces globalizacije.

- Svet je postao malo mesto, ali je činjenica da mora da se rađa 100.000 da bi opstali kao nacija - zaključio je Vučić i dodao da povodom svađe oko gej slikovnice koja je izbila između Nenada Popovića, premijerke Brnabi i ministarki koje su stale u odbranu Popovića, on stao na stranu Ane Brnabić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vsvs

    6. maj 2018 | 12:20

    Policija jako dobro uradila svoj posao

  • Goran

    6. maj 2018 | 13:08

    Pobeda gradjana Srbije uz podrsku drzave i policije nad primitivcima.

  • Satanista 1

    6. maj 2018 | 12:33

    Neka država pokaže svima ,da ne može kako ko hoće,neka štiti interes mirnih ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA