Gde će posle mesta gradonačelnika: Evo šta kaže Mali

- Rok za izbor novog gradonačelnika će biti ispoštovan - rekao je gradonačelnik

  • 27

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će o njegovom budućem angažmanu odlučiti Aleksandar Vučić i Srpska napredsna stranka.

Vučić: Imam čast da se prvi od državnika vidim sa Putinom posle inauguracije. Odnos sa Turskom najbolji u modernoj srpskoj istoriji

On je za Prvu televiziju rekao da će u sredu biti održana konstitutivna sednica beogradskog parlamenta, ali i da tada neće biti izabran njegov naslednik.

- Odbornici SNS će nastaviti da slede misiju predsednika stranke i Republike Srbije, Aleksandra Vučića. Rok za izbor novog gradonačelnika je 8. jun, i to će biti ispoštovano.

Upitan šta će raditi ukoliko ne ostane gradonačelnik, kako je najavio i predsednik SNS, Mali kaže da će "videti šta će reći Vučić i stranka".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Premijerku znam dugo, prvenstveno je savetujem kao prijatelj. Ja nikada nisam trčao za funkcijama - naveo je Mali.

Na konstataciju da je njegov mandat obeležila i afera “Savamala“, on je istakao da je za njega najvažniji "Beograd na vodi“.

- Umesto najružnijeg dobili smo najlepši deo grada, simbol boljeg Beograda. Zato ćemo uraditi metro 2020. godine - rekao je Mali.

On je rekao da će se prvi stanari u Beograd na vodi useliti kako je i obećano. Na pitanje da li je to izvodljivo, jer je bilo najave da će se to desiti na proleće, a sad je već skoro leto, Mali je odgovorio:

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- E pa nije tačno. I dalje je proleće, čini mi se do 22. juna i biće useljeni prvi stanari, sve kako smo obećali - naveo je on.

Odlazeći gradonačelnik najavio je da će samo do kraja ove godine biti otvoreno još četiri gradilišta u okviru kompleksa Beograda na vodi, koji je simbol promena i najlepši deo promene.

- Preko 1.500 ljudi radi tamo, oporavili smo našu građevinsku industriju - rekao je on.

Ono što je takođe prioritet buduće gradske vlasti je i početak izgradnje metroau u drugoj polovini 2020. godine, istakao je Mali.

Daljinac

(Telegraf.rs/Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filaret

    7. maj 2018 | 10:38

    Tim koji je predvodio Siniša Mali je dala velike rezultate za glavni grad.

  • Maja

    7. maj 2018 | 11:08

    Gde god bio bice od velike koristi.

  • Milan Petrović

    7. maj 2018 | 10:27

    U Srbiji se poštuju zakonski rokovi pa će tako bti i za gradonačelnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA