Strahovite pretnje upućene predsedniku Srbije: "Postoji li za Vučića drugo rešenje osim metka?!"

Poziv državnim institucijama da da reaguju

  • 4

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je upućena otvorena pretnja smrću! Na internet sajtu "KM novine" danas je osvanuo tekst koji otvoreno poziva na ubistvo Vučića. U tekstu koji je objavljen pod naslovom "Postoji li za Vučića drugo rešenje osim metka?" anonimni autori nedvosmisleno pozivaju na ubistvo Aleksandra Vučića.

Turska konjica sa srpskom zastavom i ispaljivanje počasnih plotuna: Erdoganov svečani doček za Vučića (VIDEO) (FOTO)

Direktor vladine kancelarije za Kosovo Marko Đurić osudio je danas pomenuti tekst i pozvao državu da najoštrije reaguje na njih, saopšteno je iz Kancelarije.

U saopštenju se navodi da "država mora da najoštrije reaguje" na pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i "bilo kom građaninu ili demokratski izabranom predstavniku građana".

- Ne sme se umobolnicima i nasilnicima dozvoliti da kad god im je volja, bez ikakvih sankcija, suspenduju demokratiju i pozivaju na revolucije i nasilna rušenja vlasti. U kući obešenog ne govori se o konopcu, a u državi u kojoj atentati na političare nisu neuobičajena pojava svaka naznaka mogućnosti da bi nečiji život mogao biti ugrožen mora biti ozbiljno ispitana - naveo je Đurić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nikakva i ničija politika ne može biti alibi za ovakvu vrstu pretnji i uznemiravanje najšire javnosti, jer postoje zakonom propisane granice prava na neslaganje, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Navedeno je da u tekstu "Postoji li za Vučića drugo rešenje osim metka?!" ima elemenata ozbiljnog krivičnog dela.

Đurić je izneo uverenje da pretnje ove vrste "ne dolaze slučajno u ovome trenutku", ali je istakao da one "nikoga neće zastrašiti i odvratiti sa puta borbe za bogatiju i uspešniju Srbiju".

Srpska lista takođe je apelovala danas na nadležne institucije Srbije da ispitaju ozbiljnost pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućenih preko pojedinih portala i preduzmu sve mere kako bi autori ovakvih tekstova bili sankcionisali u skladu sa zakonom.

- Pretnje Aleksandru Vučiću jesu i pretnje državi Srbiji i svim građanima koji su ga u demokatskom izbornom procesu ubedljivom većinom podržali - navodi se u saopštenju Srpske liste povodom teksta "Postoji li za Vučića drugo rešenje osim metka?!" koji je objavljen na portalu "KM Novine".

Srpska lista navodi da je svesna da postoje nastojanja da se prilike u Srbiji destabilizuju kako bi se sprečio njen ekonomski oporavak i razvoj.

To kako se dodaje, rade osobe kojima je to "ili naručeno ili zato što boluju od mržnje i fanatizma", pa prete smrću predsedniku sopstvene države idu naruku svima onima koji priželjkuju da ni Srba ni Srbije nema".

Srpska lista apeluje da se ovakva praksa u korenu mora saseći i očekuje da će srpsko pravosuđe imati svu podršku građana u borbi za zdravije i normalnije društvo.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    8. maj 2018 | 08:39

    A koji je ovo - put?... (Pa valjda postoje organi, koji brinu o njegovoj - zastiti?)...

  • ziki

    7. maj 2018 | 22:40

    Pretnje predsedniku Srbije nedvosmislena je pretnja Srbiji, stoga drzavni organi ovaj slucaj moraju HITNO istraziti i odgovorne uputiti gde im je po zakonu mesto. Zasto bas sada kada Predsednik Vucic vodi Srbiju u svet i uspostavlja uspesnu saradnju sa svim zemljama, a na unutrasnjem planu podize propalu ekonomiju Srbije.

  • slađa

    7. maj 2018 | 20:24

    U danima kada se vidi napredak Srbije, počasti u Turskoj od predsednika Erdogana, zatim važna poseta Moskvi, sve to smeta fanaticima koji u Vučiću vide prepreku za osvajanje svojih ličnih pozicija i interesa. Valjda je predsedniku Vučiću sada jasno da ne treba da se igra i izlazi bez obezbeđenja.Država i MUP da reaguju, ali i stranačke kolege da ga urazume da njegova hrabrost nikada nije bila pod znakom pitanja, ali dok je predsednik, Srbiji je njegova bezbednost na prvom mestu, kao što je i njemu bezbednost Srbije prioritet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA