≫ 

Srpsko pravosuđe je sporo i spremni smo da prihvatimo preporuke (FOTO)

Evropska komisija je, inače, tražila od Venecijanske komisije da doprinese usklađivanju pravnog sistema Srbije sa evropskim zakonodavstvom

  • 33

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju Venecijanske komisije, savetodavnog tela Saveta Evrope koje pruža pravnu pomoć državama članicama, radi postizanja evropskih pravnih i institucionalnih standarda u oblastima demokratije, ljudskih prava i vladavine prava, saopšteno iz Službe za medije Predsednika Srbije.

Vučić ugostio predsednika Kipra (FOTO)

Predsednik Vučić je delegaciji Venecijanske komisije objasnio da Srbija, kroz ustavne amandmane koji se odnose na pravosuđe, želi da obezbedi adekvatnu ravnotežu između nezavisnosti i odgovornosti sudstva, kako bi građanima bile obezbeđene efikasne i kvalitetne pravosudne usluge, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako je saopšteno, Vučić je ocenio da je srpsko pravosuđe sporo i da je Srbija spremna da prihvati preporuke Venecijanske komisije i primeni dobra iskustva kako bi unapredila vladavinu prava.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predstavnici Venecijanske komisije su istakli da su u Srbiju došli kako bi sagledali predloge ustavnih amandmana i postojeće primedbe, radi pripreme godišnjeg izveštaja koji će biti predstavljen u junu. Oni su ocenili da je ustavna reforma važna i korak u dobrom pravcu, ali da je u tom procesu neophodna dobra komunikacija svih relevantnih aktera.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Evropska komisija je, inače, tražila od Venecijanske komisije da doprinese usklađivanju pravnog sistema Srbije sa evropskim zakonodavstvom, kako bi ispunila kriterijume za prijem u EU, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Orleanka

    10. maj 2018 | 09:51

    Ovo je suštinsko pitanje i dobro je što se na njemu radi!

  • Pavle

    10. maj 2018 | 13:35

    Kao sve probleme sto resava aktuelna vlast i taj ce resiti...

  • Kaća

    10. maj 2018 | 10:05

    Pravosuđe jednako tužioci i sudije. A od njihove primene zakona sve zavisi. A tu smo najslabiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA