≫ 

Stiglo saopštenje iz Haga: Ovo je prava istina o zdravstvenom stanju Ratka Mladića

- Medicinsko osoblje u pritvoru UN pomno prati Mladićevo zdravlje - navedeno je

  • 17
Sudsko veće Haškog tribunala bivšeg komandanta vojske Republike Srpske Ratka Mladića, proglasilo je krivim za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine i odredilo mu doživotnu zatvorsku kaznu. Foto: Tanjug/AP/Peter Dejong

Sudski Mehanizam u Hagu danas je saopštio da je zdravstveno stanje generala Ratka Mladića pod kontrolom i da se "pomno prati" u sudskom pritvoru u Ševeningenu.

Malo realnih obećanja i mnogo nejasnih fraza: Ovo je pet najvažnijih poruka sa samita u Sofiji

U podnesku koji je apelacionom veću uputio sekretar suda piše da se medicinsko osoblje u pritvoru pobrinulo za sve zdravstvene probleme na koje se Mladić požalio.

- Medicinsko osoblje u pritvoru UN pomno prati Mladićevo zdravlje - navedeno je u podnesku.

Sekretar suda ocenjuje da je to suprotno nedavnim tvrdnjama Mladićeve odbrane.

- Štaviše, u slučaju bilo kakvog ozbiljnog medicinskog incidenta, određeni članovi porodice i branioci su informisani u skladu sa pravilima - navodi se u podnesku.

Sudnica Haškog tribunala-Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Facebook/Index.hr

Sekretar Mehanizma je negirao tvrdnju odbrane da lekarska služba u pritvoru odbija da Mladiću dostavi medicinsku dokumentaciju o lečenju.

Po dogovoru sa samim Mladićem, zdravstvena služba mu dostavlja dokumentaciju, a i sam Mladić je "izrazio zadovoljstvo" zbog toga, navodi sudski sekretar.

U današnjem podnesku, sekretar je negirao i tvrdnju odbrane da joj je delimično uskraćeno finansiranje iz suda.

Te tvrdnje odbrana je iznela u nedavnom zahtevu da joj rok za podnošenje žalbe na prvostepenu presudu bude produžen za još tri meseca.

Prvostepenom presudom bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić (76) osudjen je na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici, progona Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanja pripadnika Unprofora za taoce, 1992-95. godine.

VIDEO: Ko je Ratko Mladić?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • `Pecanski

    19. maj 2018 | 10:38

    Djenerale, Djenerale,junaci se s tobom kale Narodu svom ostao si drag,branio si samo nas kucni prag Narodu svom ostao si drag,branio si samo nas kucni prag Daleko od pustinjske pescane dine,daleko od gorke prave istine Tragovi su tvojih cizama, i veciti osmijeh na usnama Tragovi su tvojih cizama, i veciti osmijeh na usnama Djenerale, Djenerale,junaci se sa tobom kale Narodu svom ostao si drag,branio si samo nas kucni prag Narodu svom ostao si drag,branio si samo nas kucni prag Jer zaspao nisi kada svice zore,nit gazio obale karipskog mora Branio si brda i dolove,i rodjena sela i gradove Branio si brda i dolove,i rodjena sela i gradove Djenerale, Djenerale,junaci se sa tobom kale Narodu svom ostao si drag,branio si samo nas kucni prag Narodu svom ostao si drag,branio si samo nas kucni prag

  • Ponos Srbski

    18. maj 2018 | 19:21

    Ziv bio Generale!!!

  • salko

    18. maj 2018 | 20:48

    Pa sta on misli?Da je na godisnjem odmoru?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA