Ambasador Skat se oglasio o napadu na Srbe u Petriču: Evo šta je napisao na Tviteru

Grupu Srba povratnika i interno raseljenih lica koji su u ponedeljak došli u selo Petrič kod Kline da obeleže hrišćanski praznik Svete Trojice u Petriču kamenovali su Albanci koji su vozilima blokirali prilaz crkvi

  • 54

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat ocenio je danas da incident u Petriču dodatno naglašava potrebu za radom na sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kojim se, kako on smatra, mora osigurati bezbednost Srba na Kosovu.

Da li NATO planira da se povuče sa Kosova: Evo šta kaže komandant KFOR-a

- Jučerašnji incident u Petriču dodatno naglašava potrebu za radom na sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije koji mora osigurati srpskom stanovništvu slobodu da učestvuje u političkom, društvenom i verskom životu na Kosovu bez straha za sopstvenu bezbednost - napisao je Skat na svom Tviter nalogu.

Grupu Srba povratnika i interno raseljenih lica koji su u ponedeljak došli u selo Petrič kod Kline da obeleže hrišćanski praznik Svete Trojice u Petriču kamenovali su Albanci koji su vozilima blokirali prilaz crkvi.

Tom prilkom bio je priveden i Srbin L.B. koji je posle nekoliko sati pušten iz policijske stanice u opštini Klina.

Pogledajte, šta se dešavalo juče u Petriču:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    29. maj 2018 | 14:42

    Kako su sad vrlo umereni u osudjuvanju ovakvog incidenta, sramotno.

  • MANEŠTANI

    29. maj 2018 | 12:54

    Njegov komentar je uobičajen bez ikakve reakcije. Drugim rečima je rekao da se Kosovo mora priznati pa kao neće biti problema. Tu nema nimalo osude. Da to Srbi naprave odma bi digli celi NATO na Srbiju. Sramota , ne treba ga ni pitati za mišljenje jer ga nema za nas.

  • kornjacarade

    29. maj 2018 | 13:59

    sve dok medjunarodna zajednica nezaštiti srbe ovih provokacija će biti sve više

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA