Da li je na pomolu novi DOS? Sastali se Jovanović i Đilas

Da li će DSS u Savez za Srbiju

  • 7

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović sastao se sa liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i za dnevni list Danas izjavio da je neki vid ukrupnjavanja opozicije neophodan. Jovanović je potvrdio da je do susreta došlo, i na pitanje da li bi Savez za Srbiju mogao da postane novi DOS, odgovorio da analogija sa 2000-om godinom nije odgovarajuća.

Saopšten datum kada će Beograd dobiti novog gradonačelnika

- Istorijski kontekst je danas u mnogo čemu različit. S druge strane, već sam rekao nakon beogradskih izbora da će neki vid ukrupnjavanja opozicije biti neophodan ali da se u tom ukrupnjavanju politika i ideologija ne smeju staviti u drugi plan - istakao je lider DSS-a.

On je rekao da ohrabruje Đilasov stav da se ne sme ništa preduzimati ili potpisivati što bi podarilo dodatni legitimitet secesiji Kosova i Metohije.

- A u kontekstu krajnje onespokojavajućih i sve eksplicitnijih poruka vlasti o problemu naše južne pokrajine kao i sve neverovatnijih i nedoličnih javnih obraćanja predsednika Aleksandra Vučića, i ideja o prelaznoj vladi se polako nameće kao tema za ozbiljno razmišljanje - dodao je Jovanović.

Miloš Jovanović - Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Prema njegovim rečima, "situacija (u Srbiji) je naprosto loša" u ekonomskom smislu, kao i po pitanju slobode medija.

Jovanović je na kraju zaključio da radi na konsolidaciji novog DSS i najavio skori izbor profesora FPN Siniše Atlagića za člana Predsedništva.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade1

    31. maj 2018 | 13:30

    Nema njima spasa...Oni su ispricana prica

  • Petar

    1. jun 2018 | 18:25

    DOS je bio potpuno heterogeni konglomerat, koji je trajao dok i inostrana sredstva plaćana sa jednim ciljem. To znači da će ovi trajati još manje pre nego što se okrenu jedni protiv drugih. Nema ništa od takvog dogovora.

  • paramonte

    31. maj 2018 | 16:05

    Nikada se oni nece dogovoriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA