≫ 

Stefanović i Joksimovićeva o SNS-u i jačanju prijateljstva sa delegacijom Kine (FOTO)

Joksimović je ocenila da su uzajamne posete i susreti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika NR Kine Si Đinpinga rezultirale novom dinamikom u odnosima dveju zemalja

  • 51

Sa delegacijom Komunističke partije Kine koju predvodi Hongciju Ju, šef Radne grupe Centralne komisije za disciplinsku inspekciju u Departmanu za organizaciju Centralnog komiteta KP Kine danas su se sastali član Predsedništva Srpske napredne stranke i predsednik Gradskog odbora Beograd dr Nebojša Stefanović i internacionalni sekretar Srpske napredne stranke i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

SPS nije mnogo zainteresovan za rekonstrukciju: Evo šta kaže Ružić o atmosferi u Vladi Srbije

Ju je pozdravila postignute uspehe vladajuće partije u Srbiji, i istakla da je SNS od svog osnivanja uložila ogromne napore za unapređenje blagostanja društva i ekonomije Srbije, i da SNS igra vodeću ulogu za sveobuhvatni napredak Srbije.

KP Kine poklanja veliku pažnju dodatnom jačanju prijateljstva i saradnje dve partije i dve zemlje. Ona je naglasila da su prijateljski odnosi doprineli intenziviranju partijske saradnje kroz razmenu delegacija SNS i KP Kine, posebno istakavši da kao dve vladajuće stranke imamo mnoge teme i prostora za jačanje saradnje u različitim oblastima.

Joksimović je ocenila da su uzajamne posete i susreti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika NR Kine Si Đinpinga rezultirale novom dinamikom u odnosima dveju zemalja.

Foto: SNS

Takođe, iskoristila je priliku da upozna sagovornike sa skorašnjim aktivnostima SNS, kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu, istakavši da je SNS u prethodnom periodu ostvarila zavidne uspehe i otvorila dodatnu platformu stranačke saradnje kroz pridruženo članstvo u Evropskoj narodnoj partiji i punopravno članstvo u Međunarodnoj demokratskoj uniji. Ona je naglasila da KP Kine u SNS ima iskrenog prijatelja, i zahvalila se na podršci

Kine evropskom putu Srbije, očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i podršci ekonomskom razvoju i prosperitetu Srbije.

Sagovornice su se saglasile da uspostavljeno poverenje, razvijen politički dijalog i dobri ekonomski odnosi pokazuju jednu stratešku, dugoročnu saradnju Srbije i Kine zasnovanu na međusobnom poštovanju, ali i podržavanju po važnim pitanjima od nacionalnog interesa.

Foto: SNS

Takođe, naglašena je uspešnost saradnje kroz mehanizam Kina-CIEZ (16+1) - koji podrazumeva ne samo saradnju na visokom političkom nivou, već i u oblasti ekonomije, poljoprivrede, obrazovanja, kulture, nauke i tehnologije, kao i uspešnost saradnje kroz inicijativu „Jedan pojas, jedan put“.

Tokom sastanka sa Stefanovićem, bilo je reči o organizaciji, delovanju i jačanju stranačkih struktura Srpske napredne stranke i Komunističke partije Kine, a istaknuti su dobri i prijateljski odnosi Srbije i Kine.

Stefanović se osvrnuo na činjenicu da je i predsednik Aleksandar Vučić ponosan na dva zvanična susreta sa predsednikom Si Đinpingom, na ekonomsku saradnju dve zemlje, kao i investicije koje su pomogle srpsku privredu.

Foto: SNS

Jedna od tema bila je borba protiv korupcije u kojoj, kako je naglasio Stefanović, u Srbiji nema zaštićenih bez obzira na stranačku pripadnost.

- Borba protiv korupcije je dugoročna i kontinuirana, i niko ne sme biti iznad zakona - istakao je Stefanović.

Prema rečima Ju, KP Kine se oslanja na dva pravca, jedan je jačanje partije, a drugi borba protiv korupcije.

- Nakon Kongresa KP Kine 2012.godine Kina je ušla u period najozbiljnije borbe protiv korupcije u državi, ali i samoj - rekla je Ju.

Na kraju sastanka zaključeno je da su ovakvi sastanci prilika za razmenu iskustava i dalji razvoj stranačkih struktura.

VIDEO: Bombardovanje kineske ambasade 1999., slučajnost ili ne?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nebojša

    1. jun 2018 | 23:50

    Sa takvom ekonomskom i silom u svakom drugom smislu, Srbija je uvek imala bliske i dobre odnose, koji se zahvaljujući čestim susretima dva predsednika samo dodatno učvršćuju.

  • Nina

    1. jun 2018 | 21:30

    Kina je nas sve pouzdaniji partner i podrska, a to je ono sto intenzivira saradnju na obostranu korist.

  • Milica

    1. jun 2018 | 15:33

    Odnosi izmedju dve zemlje su na veoma visokom nivou

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA