Joksimović sa predstavnicima najmoćnijih partija u Evropi: Borba za interese Srbije (FOTO)

Joksimović je istakla da SNS, na čelu sa predsednikom Vučićem, vodi politiku ekonomskog razvoja zemlje, politiku mira, stabilnosti i saradnje sa svim partnerima, i da rezultati koje postižemo na putu evropskih integracija predstavljaju jasnu smernicu u kom pravcu Srbija ide

  • 0

Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je 4. i 5. juna na Političkoj skupštini Evropske narodne partije (EPP) u Varšavi, saopšteno je iz SNS.

Upozoren sam, ako uvedemo vojsku na Kosovo ulazimo u sukob sa najvećom vojnom silom: Vučić o nepoštovanju Rezolucije 1244 (FOTO) (VIDEO)

Tokom dvodnevne Političke skupštine razgovaralo se o aktuelnim političkim dešavanjima i izazovima sa kojima se Evropa suočava, novoj regulativi EP o statutu i finansiranju evropskih političkih partija, kao i o predstojećem Kongresu EPP u Helsinkiju koji će se održati 7. i 8. novembra, na koji je pozvan i predsednik Aleksandar Vučić, a gde je predviđeno da EPP izabere svog kandidata za predsednika Evropske komisije na izborima u proleće 2019. godine, piše u saopštenju.

Joksimović je istakla da SNS, na čelu sa predsednikom Vučićem, vodi politiku ekonomskog razvoja zemlje, politiku mira, stabilnosti i saradnje sa svim partnerima, i da rezultati koje postižemo na putu evropskih integracija predstavljaju jasnu smernicu u kom pravcu Srbija ide.

Jadranka Joksimović - Foto: Promo

Ona je izvestila predstavnike evropskih partija da će tokom nedelje razgovarati sa komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku, Johanesom Hanom, i sa ambasadorima država članica EU, i upoznati ih sa ostvarenim napretkom Srbije, kao i da očekuje da će na Međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu, koja će se održati 25. juna, Srbija dobiti saglasnost svih država članica za otvaranje novih poglavlja.

U okviru Političke skupštine grupa EPP u Evropskom komitetu regiona organizovala je prateći događaj na kome se diskutovalo o pitanjima od značaja za građane kako država članica EU, tako i država kandidata. Konkretno, govorilo se o neophodnosti jačanja regiona i gradova u cilju obezbeđivanja sigurne i prosperitetne Evrope, kao i ravnomernijeg razvoja svih EU regiona kroz korišćenje kohezionih fondova, gde je Poljska jedna od najboljih primera.

Jadranka Joksimović u Varšavi - Foto: Promo

Joksimović je naglasila da Srbija, kao država kandidat na raspolaganju ima pretpristupne fondove koji doprinose rastu, održivom razvoju i sveukupnom ekonomskom blagostanju, ali da mi već ozbiljno radimo na institucionalnom jačanju kako bi Srbija bila spremna za korišćenje značajno većih, tzv. kohezionih fondova, koji će prijemom u EU biti na raspolaganju Srbiji, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA