≫ 

Za Paraliju krenulo 350 Jagodinaca: Autobus pun studenata, političara, golubara, lekara, sveštenika

U Jagodini će ovog meseca početi sa radom Konzulat Grčke

  • 5
Dragan Marković Palma, kolo, Paralija Foto: Telegraf

U organizaciji Skupštine grada, večeras je autobusima za Paraliju u Grčkoj otputovalo 350 jagodinskih privrednika, političara, medicinara, vaspitača, sveštenika, studenata, penzionera, golubara...

Oni će u Paraliji i ovom delu Grčke ostati do 11. juna i imati niz aktivnosti, izjavio je predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, koji je na čelu delegacije, u kojoj su i članovi KUD iz Glogovca, Miloševa i Duboke i rukometašice Ženskog rukometnog kluba Jagodina, osvajači prvenstva Srbije.

Palma vodi 350 Jagodinaca u Paraliju: I ove godine Jedinstvena Srbija otvara kancelariju u ovom grčkom letovalištu

Političko - privredna delagacija će imati niz aktivnosti u gradu Katarini, čiji je Marković počasni građanin, i Solunu, odnosno u oblasti Pieria i centralne Makadonija.

- Troškove boravka pokrivaju donatori, ni jedan dinar iz budžeta grada neće biti potrošen na ovo putovanje - istakao je Marković.

Dragan Marković Palma u Paraliji 2017. godine Foto: Telegraf

On je dodao da će medicinari posetiti Bolnicu u Katarini, zaposleni predškolskih ustanova nekoliko vrtića, sveštenici crkve i manastire u ovom delu Grčke.

Marković je naveo da će tih dana u Paraliji, najposećenijem letovalištu u oblasti Pirea, pod Olimpom, četvrtu godinu biti otvorena kancelarija Jedinstvene Srbije, "koja nema politički značaj, već će pružati pomoć turistima iz Srbije koji će ovde letovati ove godine".

U Jagodini će ovog meseca početi sa radom Konzulat Grčke, sve je spremno, zastave Srbije i Grčke podignute su na jarbole ispred prostorija, a Marković će biti počasni konzulu.

Za tu funkciju dobio je saglasnost Vlade Srbije i Grčke.

VIDEO: Palma se sprema za novu bajkersku sezonu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DaDa

    6. jun 2018 | 23:23

    Svaka ti cas nisam politicki za njega ali kao za domacinja jesam steta sto drugi gradovi nemaju takvog coveka na celu Grada . Kad se samo setim pre par godina kakva je bila jagodina a sad.

  • Ja

    7. jun 2018 | 01:32

    Palma vodi i mene nisam nikad bio u Grckoj

  • Igi

    7. jun 2018 | 09:09

    A sta ce golubari tamo raditi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA