Razgovori sa medijskim udruženjima u ponedeljak: Brnabić ističe da će ostati konstruktivan partner

Čini mi se da smo dali jedan dobar signal da želimo da radimo na rešavanju tih problema - rekla je Brnabić

  • 0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će ostati konstruktivan partner u razgovorima sa medijskim udruženjima bez obzira na njihove kritike na račun Vlade Srbije.

Ulaže više od 80 odsto svog vremena u nalaženje kompromisa za Kosovo: Brnabić o Vučićevim naporima da se pronađe rešenje

Upitana o komentarima pojedinih novinarskih udruženja iz Srbije i Vojvodine, koja nisu uzela novac za svoje projekte smatrajući kriterijume u Ministarstvu kulture i informisanja nelegitiminim, premijerka je naglasila da je započelo rešavanje problema sa Ministarstvom finansija o tome da li se PDV plaća na sredstva koja novinarska udruženja dobijaju na konkursima ili ne.

- Čini mi se da smo dali jedan dobar signal da želimo da radimo na rešavanju tih problema - rekla je Brnabić.

Istakla je da sada postoji i taj mehanizam kako rešavati te probleme i da ako žele novinarska udružanja mogu da uzmu novac iz konkursa, ako ne žele ne moraju.

- Mi smo tu da razgovaramo o njihovim problemima. Samo mi se ne sviđa taj trend da imate dva sastanka na kojima je sve ili skoro sve što su razna medijska udruženja sa dosta različitim zahteva tražili, sve im je prihvaćeno, ali i pored toga vi idete dalje u javnost i kritikujete Vladu Srbije - kaže Brnabić.

Brnabić - Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Navela je da je sa medijskim udruženjima imala dva sastanka, te da za razliku od njih, neće komentarisati kakvi su ti sastanci bili i neće "zamerati medijskim udruženjima na raznim stvarima koji su pokazali na sastanku".

- Vidim da su oni odmah izašli sa tih sastanaka i krenuli da kritikuju Vladu Srbije. Ja ću ostati konstruktivan partner, neću iznositi svoje kritike u javnosti, zato postoji radna grupa da se ne kritikujemo međusobno u javnosti ako smo sve već pokazali spremnost da razgovaramo - kaže Brnabić

Naglasila je da i pored toga što smatra da nije konstruktivno to što medijska udruženja iznose kritike, ona će se truditi da bude konstruktivna i u ponedeljak, kada je zakazan sledeći sastanak, nastaviće rad sa novinarskim udruženima u rešavanju problema.

Pored rada na medijskoj strategiji, Brnabić je navela da se izašlo u susret zahtevima nekih medijskih udruženja da se formira i koordinaciono telo ili radna grupa koja će rešavati kontinuirano probleme sa kojima se susreću mediji i to telo će, kaže, biti u okviru njenog kabineta.

- Što se tiče medija, znate da smo mi upravo zato što medijska strategija nije imala legitimitet jer su medijska udruženja izašla iz radne grupe pokrenuli ponovo proces izrade medijske strategije - podsetila je premijerka.

Dodala je da su sada pozvali i OEBS i Delegaciju EU u Srbiji, kao i sve ostale partnere koji hoće da se uključe, i da su u ovom trenutku najaktivniju uogu uzele norveška ambasada i Fondacija Konrad Adenauer kako bi pomogli da se dođe do jedne kvalitetne medijske strategije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA