Pronađen još jedan komad nameštaja nestao iz Skupštine 5. oktobra 2000.

Predsednica parlamenta Maja Gojković zahvalila je građanima koji su se odazvali apelu da se vrate slike, mobilijar i druga umetnička dela i predmeti, koji su vlasništvo parlamenta

  • 23

Pronađen još jedan komad nameštaja ukradenog iz zgrade Narodne skupštine 5. oktobra 2000. tokom demonstracija zbog nepriznavanja izbornih rezultata.

Počelo vanredno zasedanje u Skupštini Srbije: Na dnevnom redu izmene Zakona o zapošljavanju

Komad mobilijara sa inventarskim brojem Parlamenta nađen je u Sokobanji i u međuvremenu je vraćen Skupštini Srbije, a predsednica parlamenta Maja Gojković zahvalila je građanima koji su se odazvali apelu da se vrate slike, mobilijar i druga umetnička dela i predmeti, koji su vlasništvo parlamenta.

- Ovom prilikom ponovo pozivamo sve građane koji imaju saznanja o umetničkim delima i drugoj kulturnoj baštini koja pripada Parlamentu Srbije da se jave i pruže informacije - navodi se u saopštenju iz kabineta predsednice parlamenta.

Podsetimo, pre tri dana iz Skupštine Srbije je saopšteno da su pronađene i dve fotelje, takođe nestale 5. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lina

    21. jun 2018 | 16:03

    Veliko hvala na postenju!

  • Nemanja

    21. jun 2018 | 13:19

    Samo će pošteni ljudi vratiti ove pokradene vrednosti ako su nekim slučajem došli u njihov posed, a oni koji u to učinili, huligani koji su pokrali i palili Skupštinu, nikada to neće učiniti... Iskreno se nadam da će jednom biti otkriveni i procesuirani za učinjeno delo krađe...

  • jALA

    21. jun 2018 | 12:51

    Sve se polako vraća.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA