≫ 

Poslanici nastavljaju raspravu: Pljušte amandmani na nekoliko zakonskih predloga

Amandmani su podneti na predloge zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, o ratnim memorijalima, ali i sezonskim radnicima

  • 0

Skupština Srbija nastavila je danas rad raspravom o amandmanima na više zakonskih predloga, među kojima su predlozi zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, o ratnim memorijalima, ali i sezonskim radnicima.

Poslanicima dozvoljeno da se obraćaju na jeziku nacionalnih manjina: Zakon doneo 3 ključne promene

Narodni poslanici su podneli 21 amandman na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca koje vlada i nadležni odbor nisu prihvatili, kao i nijedan od 583 amandmana na Predlog zakona o ratnim memorijalima.

Takođe, nisu prihvatili nijedan od četiri amandmana podnetih na Predlog zakona o izmeni oi dopuni Zakona o zapošljavanju stranaca, nijeda od 164 amandmana na Predlog zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, te nijedan od 29 amandmana na izmene i dopune Zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u onostranstvo i o njihovoj zaštiti.

Nisu prihvaćeni ni amandmani na izmene i dopune Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica.

Foto: Marko Todorović

Poslanici su na izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom podneli 130 amandmana koji nisu prihvaćeni, kao ni 73 na izmene i dopune Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.

Marija Janjušević iz Dveri predložila je da se promeni naslov Predloga zakona o ratnim memorijalima tako što bi se uz njega dodao "Republike Srbije".

- Ne vidim zašto se izostavlja taj deo u našim zakonima. Smatram da je važno da se taj amandman prihvati. Već smo imali slučaj da je ministar unutrašnjih poslova prihvatio takav amandman i kada već ne može da piše srpski memorijali, neka piše Republike Srbije - rekla je Janjušević.

Zamerke na naslov imaju i poslanici Srpske radikalne stranke.

VIDEO Šešelj vređa Mariniku Tepić u Skupštini:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA