Dan za poslanička pitanja: Opozicija traži odgovore u vezi sa pregovorima u Briselu

- Red je da to neko saopšti građanima Srbije - rekao je šef poslanika Dveri i zatražio odgovor kakva su to predsednikova saznanja o novom Bljesku ili Oluji

  • 35

Više opozicionih poslanika zatražilo je danas odgovore od predsednika Aleksandra Vučića u vezi sa pregovorima u Briselu koji se vode između Beograda i Prištine.

Nova runda dijaloga za dve nedelje? Vučić i Tači ponovo u Briselu, potvrda o intenziviranju dijaloga

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić je u danu za postavljanje poslaničkih pitanja imao jedno za predsednicu parlamenta Maju Gojković - da li će biti održana posebna sednica Skupštine Srbije na kojoj bi bilo reči o pregovorima sa Prištinom, kao i da li će toj sednici prisustvovati ključne osobe koje vode pregovore.

- Niko ne zna o čemu se pregovara - rekao je Aleksić i dodao da predsednik Srbije još nije predstavio svoj stav o KiM iako je, kako kaže, obećao da će to učiniti u aprilu.

Lider Narodnog pokreta Srbije Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

On kaže da se stiče utisak da Vučić nema problem da stavi potpis na pravno-obavezujući sporazum kojim bi Kosovu bila omogućena stolica u UN, ali da ima problem da to predstavi građanima.

Poslanica SRS Nataša Jovanović pitala je premijerku i predsednika kada će da shvate da treba da se prekinu razgovori u Briselu pod okriljem "neprijatelja srpskog naroda" i da se insistira da se uz pomoć Rusije oni vrate u UN.

Nataša Jovanović prilikom dolaska Vojislava Šešelja iz Haga Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Ona je rekla da su rešavanje pitanja KIM 2008. godine iz UN u Brisel izmestili Vuk Jeremić i Boris Tadić.

Poslanik Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Ðorđe Vukadinović rekao je da se premijerka kada je bila u skupštini "maltene ljutnula" kada joj je postavljeno pitanje da li će ZSO biti u paketu sa potpisivanjem sporazuma sa Prištinom, a sada se, kako kaže, sudeći po informacijama koje stižu može zaključiti da stvari idu upravo u pravcu da će se to formiranje prolongirati do sklapanja sporazuma.

- Kakav je to rat sprečen i kakav je to mir obezbeđen - pitao je Vukadinović predsednika, navodeći da nije ni znao da preti neka ratna opasnost.

Poslanik Nova Srbija - Pokret za spas Srbije i politički analitičar Ðorđe Vukadinović Foto: Tanjug/Tanja Valič

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović najpre je pitao da li će članovi vlade odgovarati na pitanja ovog četvrtka, a onda i predsednika Republike kada će obavestiti parlament šta se u Briselu dešava.

Obradović ocenjuje da je očito da se format pregovora u Briselu promenio i da se prešlo na dogovor o potpisivanju pravno-obavezujućeg sporazuma koji, smatra, vodi ka priznavanju Kosova.

- Red je da to neko saopšti građanima Srbije - rekao je šef poslanika Dveri i zatražio odgovor kakva su to predsednikova saznanja o novom Bljesku ili Oluji.

O pregovorima u Briselu pitala je i poslanica "Dosta je bilo" Branka Stamenković koja tvrdi da predsednik daje "neodgovorne izjave" koje, kako kaže, ne znače ništa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kontesanera

    26. jun 2018 | 14:21

    Opozicija samo želi da kritikuje umesto da daje neke konstruktivne predloge.

  • ana

    26. jun 2018 | 17:35

    Opoziciji bi bolje bilo da za promenu nesto i uradi za narod.

  • Milos

    26. jun 2018 | 13:10

    Čisto da nas podsete ko su i šta su.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA