Brnabić razgovarala sa Paunovićem o žalbi Paraćina Savetu Evrope: Dogovoreno formiranje radne grupe (FOTO)

Predsednica Vlade potvrdila je da će uložiti napore da se sva eventualno sporna pitanja razreše u dijalogu predstavnika ministarstava i lokalnih samouprava

  • 1

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem o žalbi koju je opština Paraćin uputila Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Bez Zapadnog Balkana nema stabilnosti u Evropskoj uniji: Brnabić sa Murom o odnosima Srbije i Velike Britanije (FOTO)

Predsednica Vlade potvrdila je da će uložiti napore da se sva eventualno sporna pitanja razreše u dijalogu predstavnika ministarstava i lokalnih samouprava.

Lokalne samouprave ukazale su na probleme za koje smatraju da predstavljaju kršenje standarda lokalne demokratije, a žalbu koja je upućena Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, podržala je opština Čajetina, Grad Šabac i više od 400 odbornika iz više od 80 lokalnih samouprava.

Paunović i Brnabić - Foto: Vlada Srbije

Redovni sastanak Komiteta za monitoring kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope održava se u Istambulu 28. juna i na tom sastanku će članovi Komiteta biti obavešteni o ovoj inicijativi.

Do narednog sastanka Komiteta, koji se održava u oktobru, trebalo bi zajedničkim naporima da bude uspostavljen dijalog između nadležnih ministarstava i lokalnih samouprava, kako bi se rešila otvorena pitanja.

Paunović i Brnabić - Foto: Vlada Srbije

Prvi korak je formiranje radne grupe, koju će voditi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a prvi sastanak biće održan već u ponedeljak. 2. jula, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AG CH

    27. jun 2018 | 18:35

    Trebaju li da se nesporazumi i sporovi srpskih državnih organa rešavati negde u Evropi, toliko mnogo se ne mogu sporazumevati ljudi koji govore istim jezikom ili su političke razlike isuviše velike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA