• 1

Brnabić razgovarala sa Paunovićem o žalbi Paraćina Savetu Evrope: Dogovoreno formiranje radne grupe (FOTO)

Predsednica Vlade potvrdila je da će uložiti napore da se sva eventualno sporna pitanja razreše u dijalogu predstavnika ministarstava i lokalnih samouprava

  • 1

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem o žalbi koju je opština Paraćin uputila Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Bez Zapadnog Balkana nema stabilnosti u Evropskoj uniji: Brnabić sa Murom o odnosima Srbije i Velike Britanije (FOTO)

Predsednica Vlade potvrdila je da će uložiti napore da se sva eventualno sporna pitanja razreše u dijalogu predstavnika ministarstava i lokalnih samouprava.

Lokalne samouprave ukazale su na probleme za koje smatraju da predstavljaju kršenje standarda lokalne demokratije, a žalbu koja je upućena Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, podržala je opština Čajetina, Grad Šabac i više od 400 odbornika iz više od 80 lokalnih samouprava.

Paunović i Brnabić - Foto: Vlada Srbije

Redovni sastanak Komiteta za monitoring kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope održava se u Istambulu 28. juna i na tom sastanku će članovi Komiteta biti obavešteni o ovoj inicijativi.

Do narednog sastanka Komiteta, koji se održava u oktobru, trebalo bi zajedničkim naporima da bude uspostavljen dijalog između nadležnih ministarstava i lokalnih samouprava, kako bi se rešila otvorena pitanja.

Paunović i Brnabić - Foto: Vlada Srbije

Prvi korak je formiranje radne grupe, koju će voditi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a prvi sastanak biće održan već u ponedeljak. 2. jula, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AG CH

    Trebaju li da se nesporazumi i sporovi srpskih državnih organa rešavati negde u Evropi, toliko mnogo se ne mogu sporazumevati ljudi koji govore istim jezikom ili su političke razlike isuviše velike.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima