Specijalni plan kosovske policije na Vidovdan: Ovo su pripremili za Prištinu, Gračanicu i Gazimestan

Zavisno od okolnosti koje će se pojaviti kao rezultat priliva vozila i broja učesnika u obeležavanju praznika, policija će preduzimati sve dodatne potrebne radnje da bi garantovala bezbednost, javni red i mir

  • 2

Kosovska policija saopštila je da je pripremila poseban operativni plan kako bi garantovala javnu bezbednost pre i posle obeležavanja pravoslavnog praznika Vidovdana.

Proslava 629. godina od Boja na Kosovu: Država najveći srpski praznik Vidovdan obeležava u Kruševcu

Kako se dodaje, policija je preduzela sve potrebne mere za održavanje javnog reda i mira, sprovođenje zakona, kao i povećanje mera bezbednosti.

- U cilju garantovanja slobode i slobodnog kretanja za sve građane, na lokacijama gde budu ograničenja, potpune ili delimične blokade određenih putnih pravaca, u područjima gde se smatra da će se održavati razne manifestacije, kao što su Priština, Gračanica, Gazimestan itd, angažovaće se dovoljan broj službenika policije - navodi se u saopštenju.

Zavisno od okolnosti koje će se pojaviti kao rezultat priliva vozila i broja učesnika u obeležavanju praznika, policija će preduzimati sve dodatne potrebne radnje da bi garantovala bezbednost, javni red i mir, uključujući usmeravanja ili druga dodatna ograničenja puteva.

Policija je apelovala na pomoć, poverenje i razumevanje svih građana.

Policija takođe apeluje na građane da ne podležu bilo kakvim provokacijama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA