≫ 

Ristić preti ubistvom predsedniku Vučiću: Završićeš kao Đinđić

Narodni poslanik Slaviša Ristić uputio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo

Narodni poslanik Slaviša Ristić uputio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo, u kojem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preti da će, ukoliko pokuša da postigne mir i potpiše sporazum sa Prištinom, završiti kao ubijeni premijer Zoran Ðinđić.

Vučić razgovarao sa ključnim Trampovim čovekom za Srbiju: "Pao" jedan dogovor o briselskom dijalogu

Ristić u pismu podseća da su se Srbi "u istoriji rusko-srpskih odnosa, ruskim vladarima žalili na brojne srpske neprijatelje", i dodaje da oni to prvi put sada moraju da čine zbog srpskih vlasti.

On ukazuje da se predsednik Republike Srbije sprema da potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom i upozorava Vučića, pozivajući se na "tragičnu sudbinu pokojnog premijera Srbije Zorana Ðinđića", šta može da mu se desi.

Ristić priznaje da bi "misija Putina kod aktuelnih vlasti u Beogradu bila delikatna", ali ga ipak poziva da im objasni da nikakve evro-integracije ne mogu da kompenzuju gubitak teritorije, kao što je Kosovo i Metohija, te da, ako i bude postignut sporazum o normalizaciji odnosa, Putin ne podrži takvo rešenje.

Podsetimo, narodni poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić iz Zubinog Potoka u februaru ove godine je jednoglasno izabran za predsednika Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina".

Poslanička grupa SNS u Skupštini Srbije najoštrije je osudila pretnje smrću i  zatražila da nadležni državni organi hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere, rekao je danas šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je, na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, istakao da to što je Ristić uputio pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i otvorenu pretnju smrću predsednika Vučića "vrhunac političke agresije i vrhunac političkog ludila".

- Narodni poslanik Slaviša Ristić, koji se predstavlja kao vođa Narodnog pokreta Srba sa KiM ''Otadžina'', danas je uputio otvorenu pretnju ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Želim posebno da naglasim da ovakve pretnje dolaze baš ovih dana kada predsednik Vučić vodi teške, mučne pregovore da sačuva KiM u sastavu Srbije, da sačuva vekovna ognjišta Srba na KiM, pa između ostalog da sačuva i ognjište Slaviše Ristića - rekao je Martinović.

On je naveo da je reč o smišljenoj i kooordiniranoj akciji da se baš danas na Vidovdan preti smrću Aleksandru Vučiću.

- Vučiću ne pada na pamet da prizna KiM, ili da dozvoli da KiM dobije stolicu u UN, već pokušavamo da mirnim putem, bez rata i nasilja sačuvamo naš narod, njegov mir i bezbednost i postavlja se pitanje šta je alternativa ovome što radi Vučić - rekao je Martinović.

On je navodi da Vučiću govore da je izdajnik ljudi koji su 2004. godine bili na vlasti i koji nisu, kaže, reagovali na pogrom kada su ubijani Srbi od 17. do 19. marta.

- Nisu reagovali ni na koji način na pogrom, na ubistva Srba, paljenje srpskih crkava i manastira - podvukao je Martinović.

Printskrin: Youtube/Eparhija Rasko-prizrenska

Smatra da nisu reagovali ni 2008. godine kada su, navodi, Albanci proglasili nezavisnost Kosova, a Boris Tadić, koji sada daje lekcije o patriotizmu je, navodi, te godine "pobegao" u Rumuniju, a zatim je ta ista vlast odlukom MSP stavila i "pečat na tu nezavisnost".

Danas se, kaže Martinović, oglasio i vladika Amfilohije, koji je, navodi, okarakterisao predsednika kao izdajnika koji pokušava da odvoji KiM od Srbije i prizna nezavisnost.

- To je neodgovorna izjava koja šteti državi Srbiji, srpskom narodu koji živi na KiM, ali istovremeno i SPC - podvukao je Martinović koji smatra da time što je Ristić pismo uputio ruskom predsedniku,"stavio na tacnu glavu predsednika Vučića" svim obaveštajnim i tajnim službama.

Danas je vladika Amfilohije okarakterisao predsednika kao izdajnika Foto: Marko Todorović

- Ako se Vučiću nešto desi, onda će sve tajne službe moći odgovornost da prebacuju jedna na drugu - kaže on.

Martinović traži od nadležnih organa da reaguju, jer, navodi da se u Srbiji ne može pretiti ubistvu nijednom građaninu, a pogotovu ne predsedniku države.

- Država treba da stane na put onim koji žele da izazovu haos i nasilje. Srbiji i Srbima na KiM potreban je mir, bezbednost i jedna mudra i odgovorna politika -naveo je Martinović.

Očigledno je, smatra on, da su se svi udružili, i spolja i unutra, da destabilizuju Srbiju.

- Čvrsto stojimo uz politku Vlade Srbije, mislimo da je mudra politika koja podrazumeva dijalog, razgovor sa svima, koji su uključeni u proces kosovskog problema, jedina poltika koja može da donese nešto dobro srpskom narodu -  zaključio je Martinović.

To je zločin mržnje Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Ovim povodom se oglasio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić za koga je napad na predsednika Aleksandra Vučića na Vidovdan, kroz pretnje pismom narodnog poslanika Slaviše Ristića, zločin mržnje.

- To je sramotan zločin mržnje koji govori sam za sebe i koliko je nekome stalo da, koristeći ljude koji su po imenu i prezimenu Srbi, pokuša da u teškom trenutku razjedini naš narod i dodatno oslabi naše pozicije u veoma teškim okolnostima kada se borimo da očuvamo ono što se nakon vladavine takvih kao što su Slaviša Ristić i slični može očuvati - kazao je Ðurić.

Podsetio je da je Slaviša Ristić, kako kaže, čovek koji je u svoju sredinu dovodio albanske institucije, a sada nepreza da na najsvetiji srpski praznik preti smrću predsedniku srpske države.

- Srpska država njegova očigledno nije pošto da jeste ne bi se na taj način na ovaj dan koji treba da okuplja i objedinjuje sve u Srbiji ponašao - kazao je Ðurić i dodao da mu je žao što se na ovaj način, po nečijem nalogu Ristić ponaša.

- Mogu samo da poručim, odavde iz Kosovske Mitrovice, da nas nikakve pretnje bez obzira kroz čija su usta plasirana neće ni pokolebati, ni odvratiti od naše borbe, jedinstva, poverenja u Vučića koji se bori za sve ljude na KiM, u Kosovskoj Mitrovici, ali i u Zvečanu, Leposaviću, Zubinom potoku i svim srpskim sredinama južno od Ibra - kazao je Ðurić.

Direktor vladine Kacelarije za KiM je istakao da ovakve pretnje neće pokolebati poverenje u Vučića, čoveka koji se bori za srpske interese na KiM, te da Srbiju neće pokolebati pretnje ubistvom od čoveka koji se već dokazao delovanjem protiv interesa Srbije i Srba na najsvetiji praznik.

Vučić o napadima na sina i brata:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RN

    28. jun 2018 | 16:38

    Ovo ne sme da prodje nekažnjeno. Ovo se mora najstrože sankcionisati. Ovo zaista nema više smisla.

  • Dragana

    28. jun 2018 | 16:28

    Pretnje predsedniku republike uvek treba shvatiti ozbiljno.

  • Antonija

    28. jun 2018 | 16:29

    Neće zaplašiti predsednika ili uticati na njegove odluke, Vučić se odlično nosi sa takvim stvarima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA