• 21

Vučić: Srbija za veće aktivnosti u okviru Dunavske komisije (FOTO)

Predsednik Srbije razgovarao je danas sa predsednikom Dunavske komisije

  • 21

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava 70 godina od osnivanja i istakao da je Srbija zainteresovana za veće aktivnosti u okviru te komisije, s ciljem što efikasnijeg iskorišćavanja plovnosti i vodnog potencijala Dunava, u svrhu razvoja trgovinske razmene i ekonomske saradnje.

Pohvaljeni napori države da reši probleme katoličke zajednice u Srbiji: Vučić razgovarao sa biskupima (FOTO)

Predsednik Vučić je, čestitajući jubilej, istakao značaj Dunavske komisije, s obzirom na to da je Dunav, posle Volge, najduža evropska reka, što je čini nezaobilaznim faktorom za razvoj saobraćaja, trgovine i drugih oblika saradnje evropskih zemalja kroz koje protiče, navedeno je u saopštenju.

Vučić i Radman - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U razgovoru je konstatovano da se kroz rad Dunavske komisije ispoljavaju brojni ekonomski i politički interesi zemalja članica, kojih ima jedanaest, dok status posmatrača ima još deset zemalja.

- S obzirom na to da zemlje članice EU, kao i zemlje kandidati za članstvo čine većinu u Dunavskoj komisiji, ona aktivno sarađuje sa EU i učestvuje u evropskim projektima, sa namerom da se konkretizuje uloga Dunavske komisije kao koordinatora svih budućih projekata infrastrukture na Dunavu - naglašeno je u razgovoru predsednika Vučića i ambasadora Grlića Radmana.

Vučić i Radman na sastanku - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    Tamo gde postoje kapaciteti treba ih iskoristiti!

  • mala

    Podrzavam svaki vid saradnje sa Dunavskom komisijom.

  • Mima

    Pravo je bogatstvo što Dunav prolazi kroz Srbiju. Svaki vid ulaganja u budućnosti može samo da donese korist Srbiji.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima