Vučić zvanično pozvao Trampa u posetu Srbiji

- Vaša poseta bi bila od najvećeg značaja za dalje unapređenje svekolike saradnje naših dveju zemalja - navodi se u čestitki

  • 32

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu čestitku povodom Dana nezavisnosti.

Kosovski čvor ide pod mač: Da li će Tramp i Putin u Helsinkiju odlučiti sudbinu odnosa Beograda i Prištine?

U čestitki stoji:

- Poštovani predsedniče,

Primite moje iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti - nacionalnog praznika Sjedinjenih Američkih Država, uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje američkih građana.

Ovaj dan je važan za sve građane SAD, ali i za sve one koji poštuju i nalaze uzor u trajnim vrednostima Deklaracije o nezavisnosti: da su svi ljudi stvoreni jednaki, s pravom na život, slobodu i težnju za srećom.

Predsednik Srbije prilikom posete SAD-Foto: Tanjug/Official White House Photo by Andrea Hanks

Uskoro se navršava čitav vek od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom. Podsećajući se, kroz taj svetli primer zajedničke prošlosti, našeg istorijskog savezništva, želim da Vam još jednom uputim poziv da u godini jubileja posetite Srbiju, kao prvi američki predsednik posle, bezmalo, četrdeset godina.

Vaša poseta bi bila od najvećeg značaja za dalje unapređenje svekolike saradnje naših dveju zemalja, za šta je Srbija snažno opredeljena.

Koristim ovu priliku i da zahvalim na podršci koju nam Sjedinjene Američke Države pružaju na evropskom putu, a posebno na podršci naporima koje Srbija čini za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

VIDEO Šta piše na olovci kojom je Kim Džong Un potpisao dokumenta sa Donaldom Trampom?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    4. jul 2018 | 12:23

    Mislim da ce do toga uskoro i doci.

  • Dejan

    4. jul 2018 | 12:20

    Sigurno će biti dočekan na najbolji mogući način ako se odazove pozivu.

  • peka

    4. jul 2018 | 12:19

    Predsednik Vucic je sve lepo rekao u cestitki,ostaje da se nadamo da ce Tramp doci u nasu zemlju kako bi se uverio da smo miroljubiv i dobar narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA