≫ 

Nisam poludeo da sam sebe ocenjujem: Ljajića pitali da li broji godine kao član Vlade Srbije, njegova izjava nasmejala sve

Upitan da li broji godine kao član Vlade Srbije rekao je kroz osmeh da broji i da ga je "pomalo sramota"

  • 0
Rasim Ljajić Foto: Marko Jovanović

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da Srbija ima najveći interes za normalizaciju odnosa u regionu i da je prva dala impuls regionalnoj saradnji, jer su zemlje regiona drugi izvozni partner odmah posle EU.

Da li dolazak Trampa menja uticaj SAD u regionu? Amerikanci počeli sa ozbiljnim analizama njegove posete Srbiji

On je rekao da se često u regionalnim odnosima napravi korak napred pa se desi incident koji nas vrati unazad.

- Ekonomski interes postoji da se sve barijere u trgovini, kretanju ljudi, roba, potpuno otkloni. Zemlje regiona su naš drugi izvozni partner posle EU. Imamo interes da se ti odnosi normalizuju, ali se svi još uvek bavimo temama iz devedesetih, a postoje osetljiva pitanja koja ne mogu lako da se reše - rekao je Ljajić.

Upitan koju ocenu sebi daje za rad u prethodnih godinu dana, šaljivo je odgovorio da "nije toliko poludeo da sam sebe ocenjuje".

U svim resorima u kojima sam radio ostavio sam neki rezultat-Foto: Milena Đorđević

- Naravno da uvek može više, bolje. Postoje stvari koje planiramo da uradimo, a nismo uradili, pokušavamo da ispravimo ono što je bilo loše, a da unapredimo ono što je dobro - rekao je Ljajić za TV Prva.

Upitan da li broji godine kao član Vlade Srbije rekao je kroz osmeh da broji i da ga je "pomalo sramota".

- To je jedna od glavnih kritika koju mi upućuju da sam dugo u vladi. Nadam se da neću još dugo biti. Važno je da li sam nešto radio i kako sam radio, a ne koliko sam godina bio član Vlade. Možete biti dve godine i da napravite rezultat, a možete biti 22 godine i da ne napravite rezultat - pojasnio je Ljajić.

On je dodao da je u svim resorima u kojima je radio ostavio neki rezultat.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA