Vučić na telefonskoj vezi sa Merkelovom: Razgovarali o samitu, Kosovu, migrantskoj krizi i situaciji u regionu

Predsednik Vučić zahvalio je kancelarki Merkel što je svojom inicijativom za pokretanje Berlinskog procesa značajno doprinela miru i stabilnosti Zapadnog Balkana

  • 18

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa kancelarkom Savezne Republike Nemačke Angelom Merkel o situaciji u regionu i migrantskoj krizi.

Samit Zapadnog Balkana u Londonu: Dačić objasnio šta je suština ovog skupa u okviru Berlinskog procesa

Predsednik Vučić je rekao kancelarki Merkel da smatra da su Regionalna ekonomska zona i izgradnja auto puta Niš - Priština od velikog značaja za Zapadni Balkan i zamolio je da svojim autoritetom i ugledom ubrza realizaciju tih projekata. On je posebno izdvojio Regionalnu ekonomsku zonu kao projekat od ključnog značaja za budućnost Srbije i celog regiona, jer bi na taj način privukli više investicija i ubrzali protok ljudi, robe, kapitala i usluga.

Dvoje sagovornika su o regionalnoj saradnji razgovarali uoči Samita Berlinskog procesa u Londonu, kako bi sagledali moguće rezultate Samita i njihovu primenu na Zapadnom Balkanu u cilju unapređenja saradnje u regionu.

Lideri Zapadnog Balkana Foto: Vlada Srbije

Predsednik Vučić zahvalio je kancelarki Merkel što je svojom inicijativom za pokretanje Berlinskog procesa značajno doprinela miru i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Predsednik i kancelarka razgovarali su i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i saglasili se da je razgovor neophodan i da je očuvanje mira i postizanje kompromisnog rešenja od ključnog značaja za obe strane.

Predsednik Vučić i kancelarka Merkel razgovarali su i o migrantskoj krizi, kao i o merama koje je Srbija preduzimala i preduzima, kako bi nastavila svoju odgovornu politiku prema tom pitanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partnerstvo

    9. jul 2018 | 12:44

    Čvrsti partnerski odnosi između Srbije i Nemačke su rezultat odgovorne politike koju naša država vodi.

  • Pedja

    9. jul 2018 | 13:22

    Dobri Nemacko _Srpski odnosi na svim poljima su rezultat uspesne politike predsednika Vucica.

  • Marijan

    9. jul 2018 | 13:17

    Dokle god je ovakva situacija u regionu, dobro je, migranti su promenili rutu ali do sada smo se dobro nosili sa njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA