≫ 

Dačić na sastanku sa privrednicima u Mozambiku

Prisutni privrednici su iskazali veliki interes za unapređenje trgovinske saradnje, založili su se i za ubrzanje pregovora i zaključivanje krovnih međudržavnih bilateralnih sporazuma

  • 2

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sreo se danas u Maputu sa grupom istaknutih privrednika Mozambika predvođenih predsednikom upravnog odbora Konfederacije privrednih asocijacija Mozambika Agostinom Vumom.

Nova Dačićeva zagonetka za Pacolija: Danas idem na put, neću reći gde, neka pogađa!

U uvodnom izlaganju ministar Dačić prisutne je upoznao sa privrednim mogućnostima Srbije i potencijalom koji postoji za ekonomsku saradnju Mozambika i Srbije, tokom strukturalnih privrednih reformi koje sprovodi Vlada Srbije, kao i procesom evropskih integracija.

Prisutni privrednici su iskazali veliki interes za unapređenje trgovinske saradnje, založili su se i za ubrzanje pregovora i zaključivanje krovnih međudržavnih bilateralnih sporazuma iz domena ekonomske saradnje i razvoja poljoprivrede.

Agostino Vuma pokazao je i poseban interes za uspostavljanje komunikacije sa Privrednom komorom Srbije u cilju unapređenja privredne saradnje i ekonomske razmene i predložio je da se uspostavi i saradnja odgovarajućih sajamskih asocijacija.

Sagovornici su razmatrali i mogućnost zajedničkog nastupa na trećim tržištima i poseban akcenat je stavljen na mogućnost saradnje i transfera tehnologije u oblasti poljoprivrede i industriji prerade hrane.

VIDEO Dačić i Brena pevali ambasadorima u Jagodini:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA