Predstavljen nacrt dokumenta koji treba da pomiri kosovsku vlast i opoziciju pred dijalog Beograda i Prištine

Veselji je novi plan predstavio na sastanku lidera vladajuće koalicije sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem

  • 1

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji predstavio je nacrt dokumenta čiji je cilj postizanje konsenzusa kosovske vlasti i opozicije u dijalogu Beograda i Prištine, prenosi prištinski portal Ekonomija onlajn.

Tači razgovara sa Beogradom o podeli Kosova: Teške optužbe kosovske opozicije, na zakazanu rundu razgovora šalju Haradinaja i Veseljija

Veselji je novi plan predstavio na sastanku lidera vladajuće koalicije sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Kako se navodi, on smatra da je taj dokument dobar početak za postizanje konsenzusa u Prištini koji se odnosi na završnu fazu dijaloga sa Beogradom.

Foto-ilustracija: Tanjug/SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE

- Ono što ujedinjuje vladajuću koaliciju i opoziciju su mesto u UN, evropske integracije, članstvo u NATO, kao i reforme u našem pravnom i ekonomskom sistemu. Verujem da je ovaj dokument samo dobar početak koji će nam pomoći da dođemo do opšteg konsenzusa - rekao je Veselji za portal.

Na zajedničkom sastanku kosovskog predsednika i premijera Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, kome su prisustvovali i Veselji i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli dogovoreno je da se 18. jula u Briselu održi sastanak sa evropskom komesarkom za proširenje i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Kako je Veselji rekao, koalicioni partneri su ujedinjeni kada se radi o dijalogu sa beogradom.

- Stvaramo temelje za dijalog sa Srbijom uz direktno posredovanje EU i prisustvo SAD. U isto vreme, prići ćemo opozicionim strankama kako bi smo postigli konsenzus o važnim temama kao što su članstvo u UN, i integracije u EU -  rekao je Veselji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA