≫ 

Zahtev Albanaca s juga Srbije je političke prirode: Stanković otkriva šta se krije iza deklaracije

- Međunarodna zajednica je jasno i glasno rekla - opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ni u jednom trenutku nisu tema za razgovor u Briselu i to je decidirano i jasno rečeno - rekao je predsednik Koordinacinog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa

  • 12

Albanci sa juga centralne Srbije nisu tema razgovora u Briselu i njihovo usvajanje "Političke deklaracije" kojom traže da budu uključeni u dijalog Beograda i Prištine više je političke prirode zbog predstojećeg izbora za nacionalni Savet Albanaca, izjavio je danas predsednik Koordinacinog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković.

Albanci iz "Preševske doline" usvojili "političku deklaraciju": Traže ista prava kao Srbi sa severa Kosova

- Međunarodna zajednica je jasno i glasno rekla - opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ni u jednom trenutku nisu tema za razgovor u Briselu i to je decidirano i jasno rečeno. Prema tome, ne vidim šta je taj reciprocitet, ko ga traži i zašto ga traži - rekao je Stanković novinarima.

Foto: Google.rs/maps

Skupština albanskih odbornika, tri opštine juga centralne Srbije, usvojila je ranije danas "Političku deklaraciju", kojom traži od privremenih kosovskih institucija i vlasti u Beogradu da u dijalog o normalizaciji odnosa bude uključen i, kako kažu, politički status Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, teritorije koju oni nazivaju "Preševska dolina".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    15. jul 2018 | 00:37

    MA RADILI SU DECENIJAMA STA SU HTELI UZ POMOC SRPSKIH VLASTI-OVDE U INOSTRANSTVU SU MASOVNO ZA PARE PREKOREDA DOBIJALI SRPSKE PASOSE A PRE TOGA JU PASOSE !!!! NAS SRBE SU TERALI DA IM DOSTAVIMO RAZNE POTVRDE A NJIH NE!!! OD 1945GODINE SVE JE RADJENO PROTIV SRBA!!!

  • ljubica

    14. jul 2018 | 19:33

    krivi su oni koji su dozvolili da se siptari precutno nadeljavaju na kosovu i sada traze drzavu

  • Marko

    14. jul 2018 | 19:09

    Kako ovi nasi odmah reaguju i dižu pompu oko kojekakvih gluposti..zamajavate narod samo..ignorisite ih isto kao sto ignorišete srbe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA