≫ 

Moguće menjanje formata pregovora, Tači i Vučić sutra bez Federike Mogerini? Kocijančić o detaljima sutrašnjeg sastanka u Briselu

- Razgovaraće se o napretku na sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji i o sledećim koracima potrebnim da se rad na sporazumu intenzivira - rekla je Maja Kocijančić

  • 11

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić kaže da se na sutrašnjem sastanku u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine razgovarati o napretku u postizaju sporazuma o celovitoj normalizaciji odnosa, ali i o intenziviranju rada na sveobuhvatnom sporazumu.

"Preševsku dolinu" na sto ili prekid dijaloga u Briselu: Zapaljivi komentari stižu iz Prištine uoči nastavka pregovora

Maja Kocijančić je potvrdila da će se visoka predstanica EU Federika Mogerini sutra ujutro u Biselu sastati sa predsednicima Vučićem i Tačijem u okviru dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

- Oni će razgovarti o napretku na sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji i o sledećim koracima potrebnim da se rad na sporazumu intenzivira - rekla je Kocijančić.

Ona je navela da će sutrašnja runda razgovora početi odvojeni sastanicima Federike Mogerini sa obe delegacije nakon čega će uslediti trilaterani sastanak.

Kocijančić je navela mogućnost razgovora u različitim formatima i bez prisustva Federike Mogerini tokom sutrašnjeg dana-Printskrin: SensServis Agencija

Kocijančić je navela mogućnost razgovora "u različitim formatima" i "bez prisustva Federike Mogerini" tokom sutrašnjeg dana. Kojicančić, međutim, nije mogla da potvrdi da li će uskoro biti održana još jedna runda razgovora predsednika Srbije i Kosova.

- Za nas je važno da je rad u toku i da su kontakti redovni - navela je Kocijančić.

Vučić: Nećemo podleći bilo kakvim pritiscima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA