Kako do novca iz EU fondova za srpsku prosvetu: Palma razgovarao sa Mađarima o njihovom iskustvu (FOTO)

Marković je predložio i razmenu studenata između dva pedagoška fakulteta, istakavši da u Jagodini studiraju studenti iz 62 grada iz Srbije i nekoliko studenata iz Grčke

  • 2

Predsednik Jedinstvene Srbije i šef poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma razgovarao je u mađarskom gradu Baji, sa rektorkom Visoke pedagoške škole „Etveš Jozef“ iz Baje, dr Silađine Singer Iboljom.

Palma boksovao nasred Paralije pred turistima, borba protiv "tigrova" je bila neizvesna do samog kraja (FOTO)

- Imajući u vidu da se Srbija tretira u Evropskoj uniji kao država koja može da konkuriše za EU fondove, a samim tim i za fondove vezane za prosvetu, a Mađarska ima veoma dobra iskustva u konkurisanju i privačenju EU fondova, cilj našeg današnjeg sastanka je da Visoka pedagoška škola u Baji i naši prijatelji u Mađarskoj nam pomognu da dođemo do EU fondova kako bi pomogli ne samo Fakultetu pedagoških nauika u Jagodini, već fakultetima u centralnoj Srbiji - izjavio je Marković u razgovoru sa rektorkom Visoke pedagoške škole u Baji.

Marković sa rektorkom škole u Baji - Foto: Promo

- Srbija i Mađarska treba na svim poljima da iskoriste geografski položaj i da se maksimalno iskoriste nikada bolji odnosi između dve zemlje, zahvaljujući odličnim odnosima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mađarskog premijera Viktora Orbana kao i šefova diplomatija dve zemlje Petera Sijarta i Ivice Dačića - poručio je Marković i predložio razmenu studenata između dva pedagoška fakulteta, istakavši da u Jagodini studiraju studenti iz 62 grada iz Srbije i nekoliko studenata iz Grčke.

Marković na sastanku u Mađarskoj - Foto: Promo

Marković je predložio i da se na Visokoj pedagoškoj školi u Baji uvede i srpski jezik.

Rektorka Visoke pedagoške škole u Baji, dr Silađine Singer Ibolja izrazila je spremnost da mađarska prosveta pomogne srpskoj u realizaciji EU fondova i složila se sa predlogom o razmeni studenata. Ibolja je istakla odličnu dosadašnju saradnju Fakulteta pedagoških nauka u Jagodni i Visoke pedagoške škole u Baji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lule

    24. jul 2018 | 12:19

    Sta reci no:"Tuga do neba!" Palma vodio razgovore?

  • Jagodinac

    29. jul 2018 | 00:04

    Fakultet pedagoških nauka iz Jagodine već godinama uspešno sarađuje sa školom iz Mađarske a Palma finansijski i tehnički pruza ogromnu podršku fakultetu, studentima i đacima u Jagodini. Pre Palme su bili oni za koje smo se krvavo borili da dođu na vlast a onda su pljačkaški zgrabili sve što su mogli... toliko su i trajali... Palma ne zna za Betovena ali ispade da je bolji od ovih što znaju za njega. Takav treba Srbiji ...kao Knjaz Miloš...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA