Nebojša Rodić novi ambasador Srbije u Austriji

Nebojša Rodić je karijerni diplomata, koji je pred dolazak u Beč, službovao kao ambasador Republike Srbije u Azerbejdžanu

  • 7

Novi ambasador Republike Srbije u Austriji Nebojša Rodić predao je danas kopije akreditiva u Ministarstvu spoljnih poslova Austrije, čime je zvanično stupio na novu dužnost.

Bivši šef BIA novi ambasador Srbije u Austriji

U razgovoru sa generalnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Austrije Johanesom Peterlikom ambasador Rodić je istakao dobre odnose između dve zemlje, kao i mogućnosti za njihovo unapređenje.

Ambasador Rodić je zahvalio na dosadašnjoj podršci Austrije Srbijie u procesu EU integracija i izrazio očekivanje da će tokom predsedavanja Austrije Savetom EU biti organizovane dve međuvladine konferencije, kao i da će biti otvoren veći broj pregovaračkih poglavlja nego do sada.

Rodić je izrazio i očekivanje da će Austrija podržati pronalaženje trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja u okviru dijaloga između Beograda i Prištine.

Peterlik se složio sa ocenom o dobrim odnosima dve zemlje, kao i naglasio da su Austrija i Srbija dve susedne zemlje iako nemaju zajedničku fizičku granicu.

Nebojša Rodić je karijerni diplomata, koji je pred dolazak u Beč, službovao kao ambasador Republike Srbije u Azerbejdžanu.

Takođe on je bio i ministar odbrane u Vladi Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    26. jul 2018 | 13:50

    Poznavajuci sluzbeno i privatno dr Nebojsu Rodica,on je prosao sve vazne faze najpre u obrazovanju gde se i dokazao kao vrhunski strucnjak,!!!Ne samo u nasoj zemlji vec i svetu!!Kamo lepe srece,da je bar 59 posto ambasadora na njegovom nivou bili bismo gledani od stranaca sa mnogo vecim uvazavanjem!?Cast izuzecima,samo jedan profesionalni primer uvazenog Vladislava Jovanovica,iz stare garde!!?Naravocenije,za ambasadorsko mesto u razvijenim zemljama postoje specijalni diplomatski fakulteti!!Dok je to ovde mahom sve po partijskoj direktivi,i ti meni ja Tebi,bez strucnosti!?Hitno,ako to neko zeli da se procesljaju sve ambasade u svetu,sa strucmom spremom i stranim jezikom!?

  • Vijaci

    26. jul 2018 | 14:11

    Roki samo napred.

  • Mita

    26. jul 2018 | 13:29

    Kuj je sad pa ovaj druze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA