Kajl Skat se na srpskom jeziku obratio našem narodu: Poslušajte poruku povodom 100 godina savezništva (VIDEO)

Takođe će u čast stogodišnjice, ambasador Skat i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sutra podići srpsku i američku zastavu na rezidenciji ambasadora SAD u Beogradu

  • 34

Uoči proslavljanja 100 godina otkad se srpska zastava zavijorila iznad Bele kuće, što svedoči o savezništvu dve države u Prvom svetskom ratu, ambasador SAD Kajl Skat obratio se domaćoj javnosti.

U video poruci na srpskom jeziku, on je govorio o prijateljstvu, uzajamnoj solidarnosti i savezništu koji su doveli do velike zajedničke pobede.

Upravo to je i naziv izložbe koju će ambasador Skat otvoriti  u Skupštini Srbije u društvu predsednice Skupštine Maja Gojković. Reč je o multimedijalnoj izložbi "Zajedno pobeđujemo koja sadrži reprodukcije nekoliko autentičnih postera iz Prvog svetskog rata, kao i veliki mozaik od "lego kockica" koji su sastavila deca u Srbiji, a prikazuje poster korišćen za sakupljanje pomoći za Srbiju tokom rata.

Nešto ranije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Arhivu Srbije pridružiće se Kajl Skatu, na izložbi "Kraljevina Srbija i Sjedinjene Američke Države" .

Takođe će u čast stogodišnjice, ambasador Skat i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sutra podići srpsku i američku zastavu na rezidenciji ambasadora SAD u Beogradu.

- Te davne 1918. u čast vašeg časnog, hrabrog slobodarskog naroda srpska zastava se vijorila nad Belom kućom. Iste godine se i američka zastava vijorila na Krfu, gde je srpska vlada u izgnanstvu predvođena Nikolom Pašićem obeležavala naš najznačajniji praznik "Dan nezavisnosti" - započeo je on u video poruci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    27. jul 2018 | 16:38

    Treba negovati bilateralne odnose sa SAD jer saradnja sa Amerikom mnogo znaci Srbiji u svakom pogledu.

  • Milan

    27. jul 2018 | 16:37

    Nadam se da ce bilateralni odnosi sa Amerikom u narednim godinama biti jos jaci i da ce razumevanje dve zemlje biti jos jasnije.

  • Pele

    27. jul 2018 | 13:36

    Da platite prvo odstetu,da se izvinete pa onda mozda mozemo da pricamo o necemu. A do tad,cao dovidjenja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA