• 27

Dveri za osnivanje Saveza za Srbiju: Prioritet stvaranje jedinstvene opozicione kolone

- Imaćemo kolonu ujedinjene vlasti i kolonu ujedinjene opozicije i to će biti jasan izbor za sve građane Srbije - objašnjava Obradović

  • 27

Pokret Dveri biće jedan od osnivača budućeg Saveza za Srbiju, odlučeno je u njihovom Glavnom odboru na sednici održanoj u Čačku.

30 tačaka novog programa Saveza za Srbiju

Kako se navodi u saopštenju Dveri, predsednik pokreta Boško Obradović izjavio je da je ovo važan trenutak i krupna odluka za Dveri, koju "nisu ni brzo, ni lako doneli".

- Ocenili smo da je prioritet stvaranje jedinstvene opozicione kolone, jer je to jedini način da se izborimo za smenu ove nakaradne vlasti. Dveri će biti među osnivačima Saveza za Srbiju, ali će zadržati i svoju autonomiju u delovanju jer mi od svog identiteta nećemo odstupiti - kazao je Obradović.

Obradović je rekao da su u programsku platformu budućeg Saveza za Srbiju ušle "mnoge važne tačke iz programa Dveri", što ih je motivisalo da uđu u Savez.

Kako je rekao, Savez ima veoma jasan stav o Kosovu i Metohiji - da se mora poštovati Ustav Srbije i Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

Obradović uskoro u društvu Đilasa i Jovanovića Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Savez je protiv referenduma o KiM, protiv potpisivanja bilo kakvog dokumenta koji bi išao na ruku nezavisnosti Kosova i protiv članstva nepostojeće države Kosovo u UN, što je za Dveri posebno važno - navodi se u saopštenju.

Način rukovođenja i odlučivanja unutar Saveza u kome nema lidera i preglasavanja, već se sve odluke donose konsenzusom – za Dveri je prihvatljiv, dodaje se.

- Takođe, ideja prelazne Vlade, oročene na godinu dana, koja će osloboditi medije i obezbediti normalne izborne uslove, za nas znači šansu da na prvim slobodnim izborima posle Vučićevog pada možemo slobodno da predstavimo naš politički program, a da građani mogu da glasaju bez straha i ucena - rekao je Obradović, a saopštile Dveri.

Kako je dodao, od trenutka formiranja Saveza za Srbiju srpska politička scena više neće biti ista.

- Imaćemo kolonu ujedinjene vlasti i kolonu ujedinjene opozicije i to će biti jasan izbor za sve građane Srbije: da li žele političke promene ili nastavak vladavine ove korumpirane vlasti - zaključio je lider Dveri.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Zoran

    Mogu da se ujedinjuju koliko hoce, narod podrzava sadasnju vlast i to se nece promeniti.

  • miki

    narod podrzava sadasnju vlast, ko god da preduzima nesto dzaba mu.

  • liki

    zna se ko nosi apsolutnu vecinu.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima